Oznámenie

Collapse
No announcement yet.

Denník vďačnosti

Collapse
X
Collapse

  • Denník vďačnosti

    Click image for larger version

Name:	pexels-photo-243221-340x255.jpeg
Views:	1
Size:	16,3 KB
ID:	76156Vedeli ste o tom, že nedávno vznikol nový vedný odbor pod názvom Pozitívna inteligencia? Jeho zakladateľ a svetový expert v téme vďačnosti, Robert Emmons, vysvetľuje, prečo je pozitívny a vďačný prístup k životu pre nás dôležitý.

    „Už viac než desaťročie skúmam dopad vďačnosti na ľudský organizmus, jeho fyzickú i psychickú stránku, a tiež to, ako ovplyvňuje naše vzťahy s inými ľuďmi,“ vraví Emmons. „Prostredníctvom niekoľkých štúdií som spolu so svojimi kolegami učil ľudí vďačnosti jednoducho pomocou denníka vďačnosti. Je to jednoduchý zošit, do ktorého si pravidelne každý deň zapisujú, za čo sú v živote vďační. Už po troch týždňoch sme u vzorky ľudí spozorovali nasledovné javy:


    Fyzické
    • zosilnenie imunitného systému
    • nižšie zaoberanie sa bolesťami
    • zníženie krvného tlaku
    • častejšie cvičenie a zvýšená starostlivosť o svoje zdravie
    • dlhší spánok a pocit sviežosti po zobudení



    Čítať celý článok >>

    • babi ele
      #1
      babi ele komentoval
      Upravuje komentár
      Pôvodne odoslal admin Zobraziť príspevok
      Je to dobrý článok a dobrý návod, ale vyžaduje zmenu zabehnutého denného stereotypu, preto možno málo ľudí pristúpi k realizácii denníka.
      Ja som pripojila komentár priamo k článku, neviem, či som to urobila správne

    • admin
      #2
      admin komentoval
      Upravuje komentár
      ÁNo kľudne môžeš komentovať aj tam.
    Posting comments is disabled.

Article Tags

Collapse

Latest Articles

Collapse

  • Pór
    redakcia
    Pór patrí medzi liečivé druhy zeleniny.
    ...
    5.9.2017, 12:15
  • Orechy
    redakcia
    [ATTACH=CONFIG]9840[/ATTACH]
    Obľúbeným doplnkom stravy sú určite orechy. Pozrieme sa na pár tých najobľúbenejších a ich blahodárne účinky na organizmus.
    5.9.2017, 11:57
  • Rukola
    redakcia

    Možno sa Vám zdá, že rukola vyzerá iba ako obyčajná burina, avšak je to rastlina s veľkým množstvom zdraviu prospešných látok.
    ...
    11.8.2017, 12:26
  • Konzumujme rajčiny, sú zdraviu prostešné
    redakcia

    Leto je obdobie, v ktorom veľmi rýchlo dozrievajú rajčiny. Ľudia možno ani nemajú predstavu o tom, ako blahodárne ich konzumácia pôsobí na ľudský organizmus.
    ...
    10.8.2017, 13:12
  • Jogurt a jeho pozitíva
    redakcia

    Jogurt
    je kvasený nápoj z homogenizovaného zahusteného mlieka. Vyrába sa tak, že sa do mlieka pridá určité množstvo mikroorganizmov, ktoré spôsobia skvasenie mlieka

    Čo o jogurte vieme:
    • Chráni imunitný systém.
    • Pôsobí na črevá.
    • Je ľahko stráviteľný.
    • Konzumáciou si zabezpečíte prevenciu proti chrípke.
    • Lekári ho odporúčajú pri chorobách pankreasu a pečene.
    • Jogurt má mierne močopudné vlastnosti.
    • Odporúča sa pri problémoch s opuchmi.
    • Vhodný pri zvýšenom krvnom tlaku.

    Či už si dáte jogurt biely, ochutený d...
    9.8.2017, 13:20
  • Najlepšie buchty aké som kedy jedla
    redakcia
    Pečené buchty sú slabosť pre mnohých ľudí. Ponúkame vám recept na overené, nadýchané buchty, ktorým nik neodolá.
    ...
    8.8.2017, 09:34
Working...
X