Oznámenie

Collapse
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Denník vďačnosti

Collapse
X
Collapse

  • Denník vďačnosti

    Click image for larger version

Name:	pexels-photo-243221-340x255.jpeg
Views:	1
Size:	16,3 KB
ID:	76156Vedeli ste o tom, že nedávno vznikol nový vedný odbor pod názvom Pozitívna inteligencia? Jeho zakladateľ a svetový expert v téme vďačnosti, Robert Emmons, vysvetľuje, prečo je pozitívny a vďačný prístup k životu pre nás dôležitý.

    „Už viac než desaťročie skúmam dopad vďačnosti na ľudský organizmus, jeho fyzickú i psychickú stránku, a tiež to, ako ovplyvňuje naše vzťahy s inými ľuďmi,“ vraví Emmons. „Prostredníctvom niekoľkých štúdií som spolu so svojimi kolegami učil ľudí vďačnosti jednoducho pomocou denníka vďačnosti. Je to jednoduchý zošit, do ktorého si pravidelne každý deň zapisujú, za čo sú v živote vďační. Už po troch týždňoch sme u vzorky ľudí spozorovali nasledovné javy:


    Fyzické
    • zosilnenie imunitného systému
    • nižšie zaoberanie sa bolesťami
    • zníženie krvného tlaku
    • častejšie cvičenie a zvýšená starostlivosť o svoje zdravie
    • dlhší spánok a pocit sviežosti po zobudení



    Čítať celý článok >>

    • babi ele
      #1
      babi ele komentoval
      Upravuje komentár
      Pôvodne odoslal admin Zobraziť príspevok
      Je to dobrý článok a dobrý návod, ale vyžaduje zmenu zabehnutého denného stereotypu, preto možno málo ľudí pristúpi k realizácii denníka.
      Ja som pripojila komentár priamo k článku, neviem, či som to urobila správne

    • admin
      #2
      admin komentoval
      Upravuje komentár
      ÁNo kľudne môžeš komentovať aj tam.
    Odosielanie komentárov je zakázané.

Article Tags

Collapse

Latest Articles

Collapse

  • Rýchly hrnčekový koláč
    redakcia



    Rýchly čokoládový koláčik, ktorý chutí každému.


    Potrebujeme:
    • 5 vajec
    • 1 hrnček polohrubej múky
    • 1/2 hrnčeka kryštáľového cukru
    • 1/2 hrnčeka oleja
    • 1/3 hrnčeka granka
    • 1 prášok do pečiva
    • Na poliatie nesca káva
    • Na vrch várová čokoláda + šľahačka

    Postup:

    Všetky suroviny na koláč jednoducho zmiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom. Pečiem zhruba 15 minút (záleží od rúry).
    Necháme trochu vychladnúť a polejem...
    16.11.2017, 10:16
  • Špenát
    redakcia
    Hovorí sa, že ho buď milujeme, alebo nenávidíme. Poďme sa naň teda pozrieť podrobnejšie.
    Čo o ňom vieme:
    • Listová zelenina pochádzajúca z Ázie.
    • Je to jedna z najvýživnejších potravín na svete.
    • Má minimum kalórií (v jednej šálke ani nie 10 kalórií) .
    • Obsahuje kyselinu listovú, mangán, bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápnik, draslík, zinok, sodík, fosfor, meď, magnézium, selén, vitamín A, B, C, E a K.
    • Pôsobí ako prevencia proti rakovine.
    • Chráni mozog
    ...
    29.9.2017, 08:47
  • Raffaello
    redakcia
    Určite poznáte pochúťku s názvom Raffaello. Veľmi jednoducho si podobnú maškrtu vieme pripraviť aj doma.
    Čo budeme potrebovať:
    • Kokos
    • Sladené mlieko – Salko
    • Mandle
    • Malé košíčky




    V miske si zmiešame kokos a salko do polotuhej hmoty (1ks salka, 1,5 balíčka kokosu) a dáme do chladničky stuhnúť.
    Mandle ak nemáme lúpané, tak ich zalejeme horúcou vodou a po chvíľke nám pôjde šupka krásne dole.
    Z misky odoberieme tak pol PL hmoty, vložíme...
    27.9.2017, 13:26
  • Pór
    redakcia

    Pór patrí medzi liečivé druhy zeleniny. ...
    5.9.2017, 13:15
  • Orechy
    redakcia

    Obľúbeným doplnkom stravy sú určite orechy. Pozrieme sa na pár tých najobľúbenejších a ich blahodárne účinky na organizmus. ...
    5.9.2017, 12:57
  • Rukola
    redakcia

    Možno sa Vám zdá, že rukola vyzerá iba ako obyčajná burina, avšak je to rastlina s veľkým množstvom zdraviu prospešných látok.
    ...
    11.8.2017, 13:26
Pracujem...
X