Oznámenie

Collapse
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Bobuľovité ovocie - prečo by sme ho mali konzumovať

Collapse
X
Collapse

  • Bobuľovité ovocie - prečo by sme ho mali konzumovať

    Click image for larger version

Name:	ovocie 2.jpg
Views:	1
Size:	36,3 KB
ID:	76165

    Leto nám ponúka široký výber bobuľového ovocia, ktoré je nie len veľmi chutné, ale zároveň zdravé. Zo záhrad sa na nás usmievajú maliny, jahody, ostružiny, čučoriedky, černice, egreše a veľa ďalších pochúťok.


    Bobuľovité ovocie si môžeme dať čerstvé, spraviť z neho sirup, džem, džús, alebo ho môžeme zamraziť a zavariť a tak si na ňom pochutnávať aj v zime.
    Každý jeden druh ovocia má blahodárny vplyv na celý organizmus. Poďme sa toň pozrieť podrobnejšie.

    Čo o bobuľovitom ovocí vieme?
    • Je plné antioxidantov
    • Znižuje hladinu cukru v krvi
    • Pomáha zvyšovať citlivosť buniek na inzulín
    • Znižuje hladinu cholesterolu
    • Zmierňuje tvorbu vrások
    • Pomáhajú udržiavať pokožku, vlasy a nechty krásne a zdravé
    • Obsahuje vlákninu
    • Má nízky obsah cukru, takže je vhodné pri každej diéteClick image for larger version

Name:	čerešne.jpg
Views:	1
Size:	49,9 KB
ID:	76158


    Čerešne a višne
    • Pôsobia preventívne proti dne, nakoľko znižujú hladinu kyseliny močovej
    • Sú zdravou alternatívou pri liečení zápalov, artritíde a paradontózy
    • Obsahujú veľa vitamínu C, draslík, vápnik, kyselinu listovú a železo
    • Omlaďujú pleť, preto sú extrakty z nich často súčasťou pleťových krémov
    • Pomáhajú pri reumatických problémoch a podporujú chudnutie


    Click image for larger version

Name:	maliny.jpg
Views:	1
Size:	40,1 KB
ID:	76159Maliny

    • Sú mimoriadne bohaté na vitamín C a vitamín A, horčík, železo, mangán
    • Odvodňujú organizmus a čistia črevá
    • Pomáhajú pri očných problémoch a šedom zákale
    • Sú dobré na pamäť
    • Pomáhajú pri artritíde
    • Sú bohaté na vlákninu a obsahujú až 85 percent vody, preto sa odporúčajú konzumovať v prípade, že držíte diétu


    Click image for larger version

Name:	jahody.jpg
Views:	1
Size:	89,7 KB
ID:	76160Jahody

    • Pôsobia protizápalovo a antibakteriálne
    • Obsahujú kyselinu listovú, vitamín C, draslík aj mangán, ktorý vyživuje mozog a nervy, povzbudzuje libido, podporuje činnosť štítnej žľazy a zásobuje farebnými pigmentami vlasy a kožu
    • Pomáhajú odvádzať z tela ťažké kovy
    • Pomáhajú pri tráviacich problémoch (plynatosti)


    Click image for larger version

Name:	čučoriedky.jpg
Views:	1
Size:	58,4 KB
ID:	76161Čučoriedky

    • Sú bohaté na karotén
    • Silná koncentrácia vitamínu C podporuje odolnosť voči virózam
    • Chránia imunitný systém
    • Pomáhajú zlepšiť videnie
    • Sú prevenciou artritídy
    • Spomaľujú stárnutie
    • Sú zdrojom vitamínu C,K, mangánu a vlákniny
    • Do svojho jedálnička by ich mali zaradiť ľudia, ktorí majú problém so srdcom, kŕčovými žilami a hemoroidmi

    Click image for larger version

Name:	ríbezle.jpg
Views:	1
Size:	77,1 KB
ID:	76162
    Ríbezle
    • Každá bobuľka má v sebe 2mg vitamínu C
    • Obsahuje vitamín A, B3 – dôležitý na nervy, B5 – dôležitý na pekné vlasy, draslík a vápnik


    Hrozno
    • 80 % tvorí voda
    • Obsahuje vitamín A, E, kyselinu listovú, draslík, magnézium, meď
    • Podporuje imunitný systém
    • Slúži ako prevencia proti rakovine a infarktu
    • Posilňuje kosti, znižuje cholesterolClick image for larger version

Name:	hrozno.jpg
Views:	1
Size:	102,5 KB
ID:	76163
    • Rýchlo dodáva energiu a tíši migrénu
    • Znižuje stres, uvoľňuje zápchu, pomáha pri podráždenom žalúdku
    • Červené hrozno redukuje riziko rakoviny prsníka, pomáha pri celulitíde a má blahodarný vplyv na pokožku



    Arónia čiernoplodá (jarabina čierna)

    • Obsahuje sacharidy, tuk, vláninu, antioxidanty, antokyány (farbivo a antioxidanty), kyseliny, bór, vápnik, železo, horčík, draslík, zinok, mangán, jód, Vitamíny A, B, C, E, K a PClick image for larger version

Name:	brusnice.jpg
Views:	1
Size:	83,3 KB
ID:	76164
    • Prevencia proti kardiovaskulárnym ochoreniam
    • Znižuje vysoký krvný tlak, podporuje imunitný systém
    • Prevencia pred zeleným a šedým zákalom
    • Prevencia pred rakovinovými ochoreniami
    • Prírodné antidepresívum a podporuje funkciu mozgu
    • Zlepšuje pamäť a koncentráciu
    • Zlepšuje priebeh cukrovky
    • Zlepšuje ochorenia pokožky (ekzém, akné, svrab, strie, hojenie rán a popálenín)
    • Zlepšuje pružnosť pokožky (kolagén)
    • Antiseptické a antibiotické účinky
    • Prečisťuje obličky, pečeň a podporuje funkciu štítnej žľazy (vylučovanie hormónov)


    Click image for larger version

Name:	brusnice2.jpg
Views:	1
Size:	85,9 KB
ID:	76166Brusnice
    • Majú antibakteriálne účinky
    • predchádzajú zápalu močových ciest
    • Znižujú hladinu cholesterolu
    • Dobre vplývajú na kardiovaskulárny systém
    • Pomáhajú pri hnačke a reume


    Click image for larger version

Name:	ostružiny2.jpg
Views:	1
Size:	44,9 KB
ID:	76167Černice – ostružiny
    • Zdroj vitamínov C, E
    • Obsahujú zložky, ktoré pomáhajú telu pri infekciách
    • Pomáhajú pri nervozite, zvyšujú odolnosť proti stresu
    • Posiľňujú imunitu
    • Spevňujú väzivové tkanivo
    • Pomáhajú pri kŕčových žilách a hemoroidoch
    • Pôsobia protizápalovo
    • Pomáhajú našim cievam


    Josta
    • Má len 52 kalórii, je vhodná pri redukcii hmotnosti
    • Má vysoký obsah vitamínu C – podporuje imunitu a celkovo chráni organizmus
    • Zlepšuje činnosť mozgu
    • Prevencia proti kŕčovým žilám a kardiovaskulárnym ochoreniam
    • Detoxikuje, podporuje vyprázdňovanie a odbúravanie vody z tela
    • Podporuje trávenie
    • Obsahuje vitamíny A, B, bielkoviny, vápnik, sacharidy, draslík, železo, fosfor, sodík


    Egreš
    • podporuje rast vlasov a tvorbu zdravej kože a nechtov
    • zlepšuje využívanie bielkovín
    • čistí črevá, zbavuje ich odpadových látok
    • posilňuje zrak, zabraňuje očným ťažkostiam pri cukrovke
    • posilňuje žily, cievy, chráni pred srdcovo-cievnymi chorobami, stabilizuje hladinu cholesterolu
    • odvodňuje a pôsobí močopudne
    • zbavuje mozog jedovatých ťažkých kovov
    • priaznivo vplýva na hojenie zlomenín, popálenín
    • zabezpečuje správnu stavbu kostí
    • chráni pred infekciami dýchacích ciest, prechladnutím



    Na záver vám ponúkame podrobné video ako si pripraviť malinový cheesecake.





    • babi ele
      #1
      babi ele komentoval
      Upravuje komentár
      Veľmi zaujímavý článok. Prekvapili ma egreše - nevedela som, že majú toľko zdravotných účinkov. Prestala som ich pestovať, lebo neustále podliehali nejakým chorobám, ale teraz si ich budem aspoň kupovať.

    • redakcia
      #2
      redakcia komentoval
      Upravuje komentár
      Teší nás...že sa Vám článok páči.

    • terezka55
      #3
      terezka55 komentoval
      Upravuje komentár
      Pôvodne odoslal babi ele
      Veľmi zaujímavý článok. Prekvapili ma egreše - nevedela som, že majú toľko zdravotných účinkov. Prestala som ich pestovať, lebo neustále podliehali nejakým chorobám, ale teraz si ich budem aspoň kupovať.

      Máš pravdu, ani ja som o zdravotných účinkoch toľkého ovocia netušila.
      Je to poučný článok... mňam, dostala som chuť na ovocie.
    Odosielanie komentárov je zakázané.

Article Tags

Collapse

Latest Articles

Collapse

  • Rýchly hrnčekový koláč
    redakcia



    Rýchly čokoládový koláčik, ktorý chutí každému.


    Potrebujeme:
    • 5 vajec
    • 1 hrnček polohrubej múky
    • 1/2 hrnčeka kryštáľového cukru
    • 1/2 hrnčeka oleja
    • 1/3 hrnčeka granka
    • 1 prášok do pečiva
    • Na poliatie nesca káva
    • Na vrch várová čokoláda + šľahačka

    Postup:

    Všetky suroviny na koláč jednoducho zmiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom. Pečiem zhruba 15 minút (záleží od rúry).
    Necháme trochu vychladnúť a polejem...
    16.11.2017, 10:16
  • Špenát
    redakcia
    Hovorí sa, že ho buď milujeme, alebo nenávidíme. Poďme sa naň teda pozrieť podrobnejšie.
    Čo o ňom vieme:
    • Listová zelenina pochádzajúca z Ázie.
    • Je to jedna z najvýživnejších potravín na svete.
    • Má minimum kalórií (v jednej šálke ani nie 10 kalórií) .
    • Obsahuje kyselinu listovú, mangán, bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápnik, draslík, zinok, sodík, fosfor, meď, magnézium, selén, vitamín A, B, C, E a K.
    • Pôsobí ako prevencia proti rakovine.
    • Chráni mozog
    ...
    29.9.2017, 08:47
  • Raffaello
    redakcia
    Určite poznáte pochúťku s názvom Raffaello. Veľmi jednoducho si podobnú maškrtu vieme pripraviť aj doma.
    Čo budeme potrebovať:
    • Kokos
    • Sladené mlieko – Salko
    • Mandle
    • Malé košíčky




    V miske si zmiešame kokos a salko do polotuhej hmoty (1ks salka, 1,5 balíčka kokosu) a dáme do chladničky stuhnúť.
    Mandle ak nemáme lúpané, tak ich zalejeme horúcou vodou a po chvíľke nám pôjde šupka krásne dole.
    Z misky odoberieme tak pol PL hmoty, vložíme...
    27.9.2017, 13:26
  • Pór
    redakcia

    Pór patrí medzi liečivé druhy zeleniny. ...
    5.9.2017, 13:15
  • Orechy
    redakcia

    Obľúbeným doplnkom stravy sú určite orechy. Pozrieme sa na pár tých najobľúbenejších a ich blahodárne účinky na organizmus. ...
    5.9.2017, 12:57
  • Rukola
    redakcia

    Možno sa Vám zdá, že rukola vyzerá iba ako obyčajná burina, avšak je to rastlina s veľkým množstvom zdraviu prospešných látok.
    ...
    11.8.2017, 13:26
Pracujem...
X