Oznámenie

Collapse
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Cuketa

Collapse
X
Collapse

  • Cuketa

    Click image for larger version

Name:	cuketové srdiečko.jpg
Views:	1
Size:	63,8 KB
ID:	76173 A je to tu.. začína sa obdobie, v ktorom sa veľmi darí obľúbenej zelenej plodine Cukete.

    Je nielen chutná, skvelo vyzerá, ale je aj veľmi zdravá a telu prospešná zelenina.



    Čo o nej vieme:

    • Je plná vitamínov a tým zvyšuje imunitu organizmu
    • Pomáha detoxikovať
    • Dodáva energiu
    • Obsahuje vitamíny: A, B, C,
    • Obsahuje minerály: horčík, vápnik, železo, draslík, fosfor
    • Obsahuje vlákninu a karotény
    • Obsahuje 91 % vody, čiže je veľmi vhodná pri chudnutí
    • Zlepšuje pohyblivosť čriev, priaznivo pôsobí na trávenie
    • Posilňuje svaly a srdce
    • Odkyslenie organizmu
    • Má antibakteriálne účinky
    • Pôsobí upokojujúco a proti stresu
    • Vhodná pri cukrovke, dne, reume, problémoch s obličkami
    • Zlepšuje činnosť mozgu



    Cuketa by na našom tanieri nemala chýbať či už surová, varená, dusená alebo grilovaná. Dá sa pripravovať na obrovské množstvo spôsobov. Krájať na koliečka, na kocky, pomocou škrabky na tenké plátky, ktoré môžeme pripravovať ako prílohu, alebo nimi omotať mäso, či syr. Ak nájdete v obchode špeciálnu škrabku, dajú sa ňou z cukety spraviť efektné špagety.
    V neposlednom rade sa cuketa používa aj do sladkých koláčov, ktoré sú vďaka nej krásne šťavnaté.

    Click image for larger version

Name:	cuketové plátky.jpg
Views:	1
Size:	22,5 KB
ID:	76175 Click image for larger version

Name:	cuketové plátky 2.jpg
Views:	1
Size:	44,9 KB
ID:	76178 Click image for larger version

Name:	cuketové špagety.jpg
Views:	1
Size:	36,1 KB
ID:	76176

    Ponúkame Vám podrobný videorecept na Zapekanú cuketu so syrom.



    Priložené súbory

    • terezka55
      #1
      terezka55 komentoval
      Upravuje komentár
      Cuketa je skvelá potravina, mám jej plnú záhradu, pretože ju miluje celá moja rodina.

    • babi ele
      #2
      babi ele komentoval
      Upravuje komentár
      Pôvodne odoslal terezka55
      Cuketa je skvelá potravina, mám jej plnú záhradu, pretože ju miluje celá moja rodina.
      A ja ju už nepestujem, lebo sa mi známi začali vyhýbať, keď som ich imrvére zásobovala cuketou!

    • terezka55
      #3
      terezka55 komentoval
      Upravuje komentár
      Pôvodne odoslal babi ele
      A ja ju už nepestujem, lebo sa mi známi začali vyhýbať, keď som ich imrvére zásobovala cuketou!
      Ja to robím tak, že keď jej mám veľa, nastrúham, alebo nakrájam na kocky a dám do mrazáku. A v zime akoby som našla. Či už na koláč, alebo cuketovú polievku.
    Odosielanie komentárov je zakázané.

Article Tags

Collapse

Latest Articles

Collapse

  • Rýchly hrnčekový koláč
    redakcia



    Rýchly čokoládový koláčik, ktorý chutí každému.


    Potrebujeme:
    • 5 vajec
    • 1 hrnček polohrubej múky
    • 1/2 hrnčeka kryštáľového cukru
    • 1/2 hrnčeka oleja
    • 1/3 hrnčeka granka
    • 1 prášok do pečiva
    • Na poliatie nesca káva
    • Na vrch várová čokoláda + šľahačka

    Postup:

    Všetky suroviny na koláč jednoducho zmiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom. Pečiem zhruba 15 minút (záleží od rúry).
    Necháme trochu vychladnúť a polejem...
    16.11.2017, 10:16
  • Špenát
    redakcia
    Hovorí sa, že ho buď milujeme, alebo nenávidíme. Poďme sa naň teda pozrieť podrobnejšie.
    Čo o ňom vieme:
    • Listová zelenina pochádzajúca z Ázie.
    • Je to jedna z najvýživnejších potravín na svete.
    • Má minimum kalórií (v jednej šálke ani nie 10 kalórií) .
    • Obsahuje kyselinu listovú, mangán, bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápnik, draslík, zinok, sodík, fosfor, meď, magnézium, selén, vitamín A, B, C, E a K.
    • Pôsobí ako prevencia proti rakovine.
    • Chráni mozog
    ...
    29.9.2017, 08:47
  • Raffaello
    redakcia
    Určite poznáte pochúťku s názvom Raffaello. Veľmi jednoducho si podobnú maškrtu vieme pripraviť aj doma.
    Čo budeme potrebovať:
    • Kokos
    • Sladené mlieko – Salko
    • Mandle
    • Malé košíčky




    V miske si zmiešame kokos a salko do polotuhej hmoty (1ks salka, 1,5 balíčka kokosu) a dáme do chladničky stuhnúť.
    Mandle ak nemáme lúpané, tak ich zalejeme horúcou vodou a po chvíľke nám pôjde šupka krásne dole.
    Z misky odoberieme tak pol PL hmoty, vložíme...
    27.9.2017, 13:26
  • Pór
    redakcia

    Pór patrí medzi liečivé druhy zeleniny. ...
    5.9.2017, 13:15
  • Orechy
    redakcia

    Obľúbeným doplnkom stravy sú určite orechy. Pozrieme sa na pár tých najobľúbenejších a ich blahodárne účinky na organizmus. ...
    5.9.2017, 12:57
  • Rukola
    redakcia

    Možno sa Vám zdá, že rukola vyzerá iba ako obyčajná burina, avšak je to rastlina s veľkým množstvom zdraviu prospešných látok.
    ...
    11.8.2017, 13:26
Pracujem...
X