Oznámenie

Collapse
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Čokoláda

Collapse
X
Collapse

  • Čokoláda

    Click image for larger version

Name:	čokoláda 3.jpg
Views:	1
Size:	36,6 KB
ID:	76191
    Kto by ju nemal rád??? Veď pri jej konzumácií sa do tela vyplavuje hormón serotonín, vďaka ktorému sa cítime šťastnejší a spokojnejší.
    Dokonca má aj vlastný sviatok – 7. júla je totiž Medzinárodný deň čokolády.
    Za to, že jej často nedokážeme odolať sa vôbec nemusíme hanbiť, pretože keď je čokoláda kvalitná, je pre zdravie človeka prospešná.



    Čo o čokoláde vieme:
    • Vyrába sa z pomletých kakaových bôbov
    • chuť kakaa si Európania obľúbili v 17. Storočí
    • Kakao obsahuje celú radu vitamínov aj antioxidantov
    • zlepšuje psychickú pohodu
    • vplyv na naše srdce
    • znižuje krvný tlak
    • stimuluje mozog
    • obsahuje fosfor a horčík
    • pomáha aj proti starnutiu
    • čím vyšší obsah kakaa, tým kvalitnejšia čokoláda !!!
    • pôsobí ako afrodiziakum nielen pre ženy, ale aj pre mužov
    • znižuje cholesterol (každodenná konzumácia znižuje “zlý“ LDL cholesterol – čiže sa znižuje riziko srdcovo-cievnych ochorení.


    Click image for larger version

Name:	čokoláda.jpg
Views:	1
Size:	90,9 KB
ID:	76194
    Čokoláda v tehotenstve
    Zistilo sa, že kakao obsiahnuté v čokoláde priaznivo ovplyvňuje rast plodu a dobre vplýva na placentu, čím znižuje riziko komplikáci

    Čokoláda a zuby

    Možno sa to bude zdať neuveriteľné, ale experti dokázali, že látky, ktoré sa nachádzajú v kakau pomáhajú v boji proti zubnému kazu. To znamená, že ak si vyberieme nie klasickú čokoládu plnú cukru, ale čokoládu s vysokým obsahom kakaa napr.raw, alebo organicku... nič nepokazíme.

    Čokoláda a chudnutie

    Je dôležité opäť sa zamyslieť nad tým, akú čokoládu si vyberieme.
    Mliečne a biele druhy čokolády nám určite v našom pláne chudnúť nepomôžu, nakoľko majú vysoký obsah cukru.
    Dobrá finta však je, nechať si 15-20 min pred jedlom rozpustiť kocku kvalitnej, horkej čokolády v ústach. Látky, ktoré sú v nej zastúpené vyšlú signál do mozgu a ten bude mať pocit, že je človek najedený . Z čoho vyplýva, že nebudeme pociťovať potrebu prejedať sa pri obede, alebo večeri.

    Click image for larger version

Name:	čokoláda 4.jpg
Views:	1
Size:	31,1 KB
ID:	76193
    Tip: Ak máte problém s tým, že neviete odolať veľkému množstvu čokolády naraz, nalámte si ju na menšie kocka a dajte zamraziť. Keď budete pociťovať chuť na sladké, dajte si jednu kocku – „nechrúmte“ , ale nechajte voľne, pomaly rozpustiť. Zaručene kým sa jedna kocka rozpustí budete mať pocit, že „sladkého“ už stačí.

    Rada na záver:
    Ako už bolo spomenuté, vyberajme si kvalitné čokolády s čo najvyšším obsahom kakaa. Ak sa Vám bude takáto čokoláda zdať horká... nakrájajte si kúsky ovocia, čokoládu roztopte vo fondue, alebo vo vodnom kúpeli a uvidíte, že si túto zdravú pochúťku zamilujete.
    Click image for larger version

Name:	čokoláca 2.jpg
Views:	1
Size:	50,9 KB
ID:	76192

    • dada
      #4
      dada komentoval
      Upravuje komentár
      Už akoby som počula Babi Ele: Fuj!

    • babi ele
      #5
      babi ele komentoval
      Upravuje komentár
      Pôvodne odoslal dada
      Čiže, ak tomu dobre rozumiem, kombinuješ čokoládu s čokoládou .
      I tak še da...
      Ty tomu dobre nerozumieš, ale ja nerozumiem, čomu nerozumieš!?

    • babi ele
      #6
      babi ele komentoval
      Upravuje komentár
      Pôvodne odoslal dada
      [ATTACH=CONFIG]9763[/ATTACH]

      Tak to máme dvojitú čokoládovú...
      Táto ti chutí najviac?
    Odosielanie komentárov je zakázané.

Article Tags

Collapse

Latest Articles

Collapse

  • Rýchly hrnčekový koláč
    redakcia



    Rýchly čokoládový koláčik, ktorý chutí každému.


    Potrebujeme:
    • 5 vajec
    • 1 hrnček polohrubej múky
    • 1/2 hrnčeka kryštáľového cukru
    • 1/2 hrnčeka oleja
    • 1/3 hrnčeka granka
    • 1 prášok do pečiva
    • Na poliatie nesca káva
    • Na vrch várová čokoláda + šľahačka

    Postup:

    Všetky suroviny na koláč jednoducho zmiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom. Pečiem zhruba 15 minút (záleží od rúry).
    Necháme trochu vychladnúť a polejem...
    16.11.2017, 10:16
  • Špenát
    redakcia
    Hovorí sa, že ho buď milujeme, alebo nenávidíme. Poďme sa naň teda pozrieť podrobnejšie.
    Čo o ňom vieme:
    • Listová zelenina pochádzajúca z Ázie.
    • Je to jedna z najvýživnejších potravín na svete.
    • Má minimum kalórií (v jednej šálke ani nie 10 kalórií) .
    • Obsahuje kyselinu listovú, mangán, bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápnik, draslík, zinok, sodík, fosfor, meď, magnézium, selén, vitamín A, B, C, E a K.
    • Pôsobí ako prevencia proti rakovine.
    • Chráni mozog
    ...
    29.9.2017, 08:47
  • Raffaello
    redakcia
    Určite poznáte pochúťku s názvom Raffaello. Veľmi jednoducho si podobnú maškrtu vieme pripraviť aj doma.
    Čo budeme potrebovať:
    • Kokos
    • Sladené mlieko – Salko
    • Mandle
    • Malé košíčky




    V miske si zmiešame kokos a salko do polotuhej hmoty (1ks salka, 1,5 balíčka kokosu) a dáme do chladničky stuhnúť.
    Mandle ak nemáme lúpané, tak ich zalejeme horúcou vodou a po chvíľke nám pôjde šupka krásne dole.
    Z misky odoberieme tak pol PL hmoty, vložíme...
    27.9.2017, 13:26
  • Pór
    redakcia

    Pór patrí medzi liečivé druhy zeleniny. ...
    5.9.2017, 13:15
  • Orechy
    redakcia

    Obľúbeným doplnkom stravy sú určite orechy. Pozrieme sa na pár tých najobľúbenejších a ich blahodárne účinky na organizmus. ...
    5.9.2017, 12:57
  • Rukola
    redakcia

    Možno sa Vám zdá, že rukola vyzerá iba ako obyčajná burina, avšak je to rastlina s veľkým množstvom zdraviu prospešných látok.
    ...
    11.8.2017, 13:26
Pracujem...
X