Oznámenie

Collapse
No announcement yet.

Čokoláda

Collapse
X
Collapse

  • Čokoláda

    Click image for larger version

Name:	čokoláda 3.jpg
Views:	1
Size:	36,6 KB
ID:	76191
    Kto by ju nemal rád??? Veď pri jej konzumácií sa do tela vyplavuje hormón serotonín, vďaka ktorému sa cítime šťastnejší a spokojnejší.
    Dokonca má aj vlastný sviatok – 7. júla je totiž Medzinárodný deň čokolády.
    Za to, že jej často nedokážeme odolať sa vôbec nemusíme hanbiť, pretože keď je čokoláda kvalitná, je pre zdravie človeka prospešná.



    Čo o čokoláde vieme:
    • Vyrába sa z pomletých kakaových bôbov
    • chuť kakaa si Európania obľúbili v 17. Storočí
    • Kakao obsahuje celú radu vitamínov aj antioxidantov
    • zlepšuje psychickú pohodu
    • vplyv na naše srdce
    • znižuje krvný tlak
    • stimuluje mozog
    • obsahuje fosfor a horčík
    • pomáha aj proti starnutiu
    • čím vyšší obsah kakaa, tým kvalitnejšia čokoláda !!!
    • pôsobí ako afrodiziakum nielen pre ženy, ale aj pre mužov
    • znižuje cholesterol (každodenná konzumácia znižuje “zlý“ LDL cholesterol – čiže sa znižuje riziko srdcovo-cievnych ochorení.


    Click image for larger version

Name:	čokoláda.jpg
Views:	1
Size:	90,9 KB
ID:	76194
    Čokoláda v tehotenstve
    Zistilo sa, že kakao obsiahnuté v čokoláde priaznivo ovplyvňuje rast plodu a dobre vplýva na placentu, čím znižuje riziko komplikáci

    Čokoláda a zuby

    Možno sa to bude zdať neuveriteľné, ale experti dokázali, že látky, ktoré sa nachádzajú v kakau pomáhajú v boji proti zubnému kazu. To znamená, že ak si vyberieme nie klasickú čokoládu plnú cukru, ale čokoládu s vysokým obsahom kakaa napr.raw, alebo organicku... nič nepokazíme.

    Čokoláda a chudnutie

    Je dôležité opäť sa zamyslieť nad tým, akú čokoládu si vyberieme.
    Mliečne a biele druhy čokolády nám určite v našom pláne chudnúť nepomôžu, nakoľko majú vysoký obsah cukru.
    Dobrá finta však je, nechať si 15-20 min pred jedlom rozpustiť kocku kvalitnej, horkej čokolády v ústach. Látky, ktoré sú v nej zastúpené vyšlú signál do mozgu a ten bude mať pocit, že je človek najedený . Z čoho vyplýva, že nebudeme pociťovať potrebu prejedať sa pri obede, alebo večeri.

    Click image for larger version

Name:	čokoláda 4.jpg
Views:	1
Size:	31,1 KB
ID:	76193
    Tip: Ak máte problém s tým, že neviete odolať veľkému množstvu čokolády naraz, nalámte si ju na menšie kocka a dajte zamraziť. Keď budete pociťovať chuť na sladké, dajte si jednu kocku – „nechrúmte“ , ale nechajte voľne, pomaly rozpustiť. Zaručene kým sa jedna kocka rozpustí budete mať pocit, že „sladkého“ už stačí.

    Rada na záver:
    Ako už bolo spomenuté, vyberajme si kvalitné čokolády s čo najvyšším obsahom kakaa. Ak sa Vám bude takáto čokoláda zdať horká... nakrájajte si kúsky ovocia, čokoládu roztopte vo fondue, alebo vo vodnom kúpeli a uvidíte, že si túto zdravú pochúťku zamilujete.
    Click image for larger version

Name:	čokoláca 2.jpg
Views:	1
Size:	50,9 KB
ID:	76192

    • dada
      #4
      dada komentoval
      Upravuje komentár
      Už akoby som počula Babi Ele: Fuj!

    • babi ele
      #5
      babi ele komentoval
      Upravuje komentár
      Pôvodne odoslal dada
      Čiže, ak tomu dobre rozumiem, kombinuješ čokoládu s čokoládou .
      I tak še da...
      Ty tomu dobre nerozumieš, ale ja nerozumiem, čomu nerozumieš!?

    • babi ele
      #6
      babi ele komentoval
      Upravuje komentár
      Pôvodne odoslal dada
      [ATTACH=CONFIG]9763[/ATTACH]

      Tak to máme dvojitú čokoládovú...
      Táto ti chutí najviac?
    Posting comments is disabled.

Article Tags

Collapse

Latest Articles

Collapse

  • Pór
    redakcia
    Pór patrí medzi liečivé druhy zeleniny.
    ...
    5.9.2017, 12:15
  • Orechy
    redakcia
    [ATTACH=CONFIG]9840[/ATTACH]
    Obľúbeným doplnkom stravy sú určite orechy. Pozrieme sa na pár tých najobľúbenejších a ich blahodárne účinky na organizmus.
    5.9.2017, 11:57
  • Rukola
    redakcia

    Možno sa Vám zdá, že rukola vyzerá iba ako obyčajná burina, avšak je to rastlina s veľkým množstvom zdraviu prospešných látok.
    ...
    11.8.2017, 12:26
  • Konzumujme rajčiny, sú zdraviu prostešné
    redakcia

    Leto je obdobie, v ktorom veľmi rýchlo dozrievajú rajčiny. Ľudia možno ani nemajú predstavu o tom, ako blahodárne ich konzumácia pôsobí na ľudský organizmus.
    ...
    10.8.2017, 13:12
  • Jogurt a jeho pozitíva
    redakcia

    Jogurt
    je kvasený nápoj z homogenizovaného zahusteného mlieka. Vyrába sa tak, že sa do mlieka pridá určité množstvo mikroorganizmov, ktoré spôsobia skvasenie mlieka

    Čo o jogurte vieme:
    • Chráni imunitný systém.
    • Pôsobí na črevá.
    • Je ľahko stráviteľný.
    • Konzumáciou si zabezpečíte prevenciu proti chrípke.
    • Lekári ho odporúčajú pri chorobách pankreasu a pečene.
    • Jogurt má mierne močopudné vlastnosti.
    • Odporúča sa pri problémoch s opuchmi.
    • Vhodný pri zvýšenom krvnom tlaku.

    Či už si dáte jogurt biely, ochutený d...
    9.8.2017, 13:20
  • Najlepšie buchty aké som kedy jedla
    redakcia
    Pečené buchty sú slabosť pre mnohých ľudí. Ponúkame vám recept na overené, nadýchané buchty, ktorým nik neodolá.
    ...
    8.8.2017, 09:34
Working...
X