Oznámenie

Collapse
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Melón

Collapse
X
Collapse

  • Melón

    melon1.jpg
    Melón je tak chutný, osviežujúci a zdravý, že si neviem predstaviť leto bez neho.
    Málokto však vie, ako veľmi je jeho konzumácia pre nás prínosná. Poďme sa naň teda spolu podrobnejšie pozrieť.

    Čo o melóne vieme:
    • detoxikuje telo
    • obsahuje látku L-cytrulín, ktorá regeneruje svalymelon.jpg
    • prečisťuje obličky, pomáha pri obličkových kameňoch
    • obsahuje vitamíny B, C
    • minerály: vápnik, horčík, mangán, draslík, fosfor
    • pôsobí ako diuretikum, zmierňuje opuchy
    • pomáha pri zápche
    • prečisťuje hrubé črevo a pečeň
    • posiľňuje imunitu, tíši pálenie záhy
    • dokonca pomáha pri chudnutí
    • pomáha pri vysokom krvnom tlaku, cukrovke aj dne
    • upokojuje nervy
    • pomáha pri artritíde, anémií ale aj pri bolestiach hlavy
    • dokáže predchádzať chronickým zápalom a srdcovo-cievnym ochoreniam, pretože obsahuje veľa vitamínu C a betakaroténu
    • pomáha pri problémoch s pokožkou ako je akné a zápaly kože


    Ako si však vybrať dobrý a chutný melón?
    Ponúkame Vám pár základných rád, ako zistiť ktorý melón je zrelý.
    • musí byť primerane ťažký k svojej veľkosti (je z 90% voda), takže ak vezmete melón a je podozrivo ľahký - určite bude vo vnútri dutý
    • vyberajte si krásny okrúhly alebo podlhovastý melón bez stopky. Ak je v mieste stopky jamka, viete že stopka odpadla prirodzene po dozretí
    • voľte vždy tmavozelený, nakoľko bledé nemali čas dozrieť
    • melón určite nebude nezrelý, ak v spodnej časti uvidíte väčší fľak smotanovej farby, pretože to znamená že dostatočne dlho ležal na zemi a mal čas dozrieť


    Pozrieme sa aj na žltý melónžltý melon.jpg
    • má detoxikačné účinky
    • pomáha činnosti obličiek
    • je veľký pomocník v boji so žlčovými kameňmi
    • pomáha pri liečbe zápalových a horúčkovitých ochoreniach
    • predchádza reume a dne
    • posilňuje imunitu
    • veľmi vhodný počas diéty

    Pozor však osoby, ktoré trpia cukrovkou by žltý melón mali konzumovať len v miernom množstve.
    Priložené súbory

    • dada
      #8
      dada komentoval
      Upravuje komentár
      Pôvodne odoslal babi ele
      A potom sa idú vycikať z podoby!
      Vieš, ako je dobrý červený melón? Striekačkou do nenačatého melóna nastriekať rum a nechať deň - dva odpočívať, otvori ť a zjesť! Pekne to vonia a je to dobré. A ak formičkou ponaberáš melón na misu, je to aj skvelé pohostenie!
      Nemusíš mať ani melón.
      Stačí rum

    • dada
      #9
      dada komentoval
      Upravuje komentár
      Všetko je na p.r.d, ale nechcem kaziť náladu viac než je nutné.
      Nie je mi dobre, ozvem sa, až sa trošku "otrepem".


      Mozgová obrna.jpg

    • babi ele
      #10
      babi ele komentoval
      Upravuje komentár
      Pôvodne odoslal dada
      Všetko je na p.r.d, ale nechcem kaziť náladu viac než je nutné.
      Nie je mi dobre, ozvem sa, až sa trošku "otrepem".


      [ATTACH=CONFIG]9831[/ATTACH]
      Ty si ma vydesila! Čítam "mozgová obrna" a hneď ma napadlo, že hádam sa to týka teba? V tom momente mi to nemyslelo /nie, žeby v iných momentoch mi to myslelo/. Čo sa stalo? Náplasť už nefunguje? Ty moja malá chudinka! Chýbaš nám tu moc a moc!
    Odosielanie komentárov je zakázané.

Article Tags

Collapse

Latest Articles

Collapse

  • Super jednoduché vianočné vínové pečivo
    redakcia











    Vianoce sa nezadržateľne blížia. Ak ich chceme prežiť s čo najmenším stresom, začnime si piecť suché koláčiky už dnes.
    Ponúkame vám recept na obľúbené vianočné vínové pečivo. Je to veľmi rýchly a jednoduchý recept.

    Čo budeme potrebovať:

    30 dkg hladkej múky
    25 dkg masla
    7 pl bieleho vína
    práškový a vanilkový cukor na obalenie

    Postup je celkom jednoduchý,...
    22.11.2017, 14:54
  • Pečený čaj
    redakcia

    Počuli ste už o pečenom čaji?

    Je to čajík, ktorý vám dodá nielen energiu, ale zlepší aj imunitu a tým celkové zdravie. Príjemná atmosféra s horúcim nápojom v rukách a krásna šíriaca sa vôňa po izbe dodá vášmu domovu teplo aj v tomto nepríjemnom počasí.
    Ak ste o ňom ešte nepočuli, ponúkame vám recept, ako si ho doma pripraviť.

    Čo budeme potrebovať:
    1,5 kg sliviek
    0.5 kg jabĺk
    0,5 kg nektariniek
    3 citróny
    Brusnice
    ...
    22.11.2017, 14:08
  • Vianočné medovníčky mäkké
    redakcia



    Vianoce sa nezadržateľne blížia a určite si takmer v každej rodine pečieme vianočné perníčky. Ponúkame vám overený recept na zaručene hneď mäkké vianočné perníčky.

    Čo budeme potrebovať:
    600 g hladkej múky
    200g práškového cukru
    150g masla
    3 vajíčka
    6 PL medu
    1 ČL sóda bikarbóny
    1ČL mletej škorice
    1 ČL perníkového korenia
    2 PL kakaa
    tuk na vymastenie plechu a 1 vajíčko na potretie perníčkov...
    21.11.2017, 13:07
  • Rýchly hrnčekový koláč
    redakcia





    Rýchly čokoládový koláčik, ktorý chutí každému.


    Potrebujeme:
    • 5 vajec
    • 1 hrnček polohrubej múky
    • 1/2 hrnčeka kryštáľového cukru
    • 1/2 hrnčeka oleja
    • 1/3 hrnčeka granka
    • 1 prášok do pečiva
    • Na poliatie nesca káva
    • Na vrch várová čokoláda + šľahačka

    Postup:

    Všetky suroviny na koláč jednoducho zmiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom. Pečiem zhruba 15 minút (záleží od rúry).
    Necháme trochu vychladnúť...
    16.11.2017, 10:16
  • Špenát
    redakcia

    Hovorí sa, že ho buď milujeme, alebo nenávidíme. Poďme sa naň teda pozrieť podrobnejšie.
    Čo o ňom vieme:
    • Listová zelenina pochádzajúca z Ázie.
    • Je to jedna z najvýživnejších potravín na svete.
    • Má minimum kalórií (v jednej šálke ani nie 10 kalórií) .
    • Obsahuje kyselinu listovú, mangán, bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápnik, draslík, zinok, sodík, fosfor, meď, magnézium, selén, vitamín A, B, C, E a K.
    • Pôsobí ako prevencia proti rakovine.
    • Chráni mozog
    ...
    29.9.2017, 08:47
  • Raffaello
    redakcia
    Určite poznáte pochúťku s názvom Raffaello. Veľmi jednoducho si podobnú maškrtu vieme pripraviť aj doma.
    Čo budeme potrebovať:
    • Kokos
    • Sladené mlieko – Salko
    • Mandle
    • Malé košíčky




    V miske si zmiešame kokos a salko do polotuhej hmoty (1ks salka, 1,5 balíčka kokosu) a dáme do chladničky stuhnúť.
    Mandle ak nemáme lúpané, tak ich zalejeme horúcou vodou a po chvíľke nám pôjde šupka krásne dole.
    Z misky odoberieme tak pol PL hmoty, vložíme...
    27.9.2017, 13:26
Pracujem...
X