Oznámenie

Collapse
No announcement yet.

Zázvor

Collapse
X
Collapse

  • Zázvor

    Click image for larger version

Name:	zázvor 3.jpg
Views:	1
Size:	94,1 KB
ID:	76212

    Zázvor - odborne nazývaný ďumbier lekárksy.


    Určite ste už počuli o zázračnom nápoji, ktorý pozostáva zo zázvoru a citrónu a medu.

    Ak nie, poďme sa pozrieť na jeho účinky na ľudský organizmus.
    • Pomáha pri trávení, zrýchľuje metabolizmus.
    • Prečistí telo.Click image for larger version

Name:	zázvor1.jpg
Views:	1
Size:	112,4 KB
ID:	76215
    • Pomáha pri chudnutí.
    • Pomáha v boji proti chrípke a nachladnutiu.
    • Znižuje vysoký cholesterol.
    • Zvyšuje tvorbu slín a žalúdočných štiav.
    • Eliminuje riziko rakoviny hrubého čreva.
    • Má protizápalové účinky.
    • Pomáha pri bolesti hlavy a migréne.
    • Odbúrava stres.


    Zázvor môžete pridať nielen do jedla, ale aj do koláčov, alebo nápojov.
    V našej rodine sa často využíva ako prírodný liek na bolesť hrdla a kašeľ. Akonáhle sa objavia príznaky choroby spravíme si takýto čaj.
    Zázvor očistím a nastrúham na hrubšom strúhadle. Zalejem horúcou vodou a nechám 5 minút lúhovať.
    Starostlivo prelejem cez sitko, pridám citrón a med. Dobrú chuť.

    Click image for larger version

Name:	zázvorový čaj.jpg
Views:	1
Size:	88,0 KB
ID:	76214


    Zdroj obrázkov: pixabay.com
    Priložené súbory

    • terezka55
      #1
      terezka55 komentoval
      Upravuje komentár
      Zázvor, popravde ja ho vôbec nemusím. Avšak môj muž, ten akonáhle ho začne bolieť hrdlo ma požiada,aby som mu spravila zázvorový čaj. Robím mu ho 3-4 x denne a vždy mu bolesť aj kašeľ prejdú. Skvelá náhrada za kvantum liekov.
    Posting comments is disabled.

Article Tags

Collapse

Latest Articles

Collapse

  • Pór
    redakcia
    Pór patrí medzi liečivé druhy zeleniny.
    ...
    5.9.2017, 12:15
  • Orechy
    redakcia
    [ATTACH=CONFIG]9840[/ATTACH]
    Obľúbeným doplnkom stravy sú určite orechy. Pozrieme sa na pár tých najobľúbenejších a ich blahodárne účinky na organizmus.
    5.9.2017, 11:57
  • Rukola
    redakcia

    Možno sa Vám zdá, že rukola vyzerá iba ako obyčajná burina, avšak je to rastlina s veľkým množstvom zdraviu prospešných látok.
    ...
    11.8.2017, 12:26
  • Konzumujme rajčiny, sú zdraviu prostešné
    redakcia

    Leto je obdobie, v ktorom veľmi rýchlo dozrievajú rajčiny. Ľudia možno ani nemajú predstavu o tom, ako blahodárne ich konzumácia pôsobí na ľudský organizmus.
    ...
    10.8.2017, 13:12
  • Jogurt a jeho pozitíva
    redakcia

    Jogurt
    je kvasený nápoj z homogenizovaného zahusteného mlieka. Vyrába sa tak, že sa do mlieka pridá určité množstvo mikroorganizmov, ktoré spôsobia skvasenie mlieka

    Čo o jogurte vieme:
    • Chráni imunitný systém.
    • Pôsobí na črevá.
    • Je ľahko stráviteľný.
    • Konzumáciou si zabezpečíte prevenciu proti chrípke.
    • Lekári ho odporúčajú pri chorobách pankreasu a pečene.
    • Jogurt má mierne močopudné vlastnosti.
    • Odporúča sa pri problémoch s opuchmi.
    • Vhodný pri zvýšenom krvnom tlaku.

    Či už si dáte jogurt biely, ochutený d...
    9.8.2017, 13:20
  • Najlepšie buchty aké som kedy jedla
    redakcia
    Pečené buchty sú slabosť pre mnohých ľudí. Ponúkame vám recept na overené, nadýchané buchty, ktorým nik neodolá.
    ...
    8.8.2017, 09:34
Working...
X