Oznámenie

Collapse
No announcement yet.

Chren

Collapse
X
Collapse

  • Chren

    Click image for larger version

Name:	chren 1.jpg
Views:	1
Size:	86,5 KB
ID:	76217

    Chren sa zaraďuje medzi liečivé byliny.


    Čo o ňom vieme:
    • Obsahuje 2x viac vitamínu C ako citrón.
    • Zvyšuje krvný tlak.
    • Pomáha pri zápale močového mechúra.
    • Obsahuje veľa vody, bielkovín a minerálnych látok ako horčík,draslík,sodík,vápnik a železo.
    • Postará sa o prevenciu voči infekčným chorobám.
    • Pomáha pri chorobách tráviacej sústavy.
    • Zmierňuje bolesť.
    • Posilňuje imunitu.
    • Pomáha pri reumatických bolestiach.


    Ako nám chren pomáha:
    Click image for larger version

Name:	chren 2.jpg
Views:	1
Size:	60,8 KB
ID:	76216
    • Pri nádche si prevarme lyžicu chrenu a vdychujme jeho pary. Nielenže nám uvoľní dutiny, ale aj krásne prečistí pleť.
    • Pri kašli pomáha sirup z chrenu, medu a cibule.
    • Pri bolestiach chrbta pomôže obklad.
    • Pre povzbudenie trávenia ho v malom množstve pridávajte k akémukoľvek jedlu.
    • Pri chudnutí pomáha jeho konzumácia spaľovať podkožný tuk.


    Recept na chrenovú nátierku

    • 3 polievkové lyžice postrúhaného chrenu
    • 3 natvrdo uvarené vajcia
    • 1 smotanu alebo jogurt
    • 1 čajová lyžička vegety
    • 1 čajová lyžička horčice
    • soľ


    Zdroj obrázkov: pixabay.com

    • babi ele
      #1
      babi ele komentoval
      Upravuje komentár
      Ja mám rada jablkový chren, ten sa mi aj ľahšie trávi, čerstvý chren mi robí problémy v žalúdku.

      Jablkový chren

      1 jablko, 3 - 4 cm nastrúhaného chrenu, soľ, dobrý vývar z mäsa, trochu octu, ja používam jablkový.
      Zmiešať v hrnčeku, nechať vychladnúť a zakryté odložiť do chladničky. Je to také dobré, že sa to je samo!
    Posting comments is disabled.

Article Tags

Collapse

Latest Articles

Collapse

  • Pór
    redakcia
    Pór patrí medzi liečivé druhy zeleniny.
    ...
    5.9.2017, 12:15
  • Orechy
    redakcia
    [ATTACH=CONFIG]9840[/ATTACH]
    Obľúbeným doplnkom stravy sú určite orechy. Pozrieme sa na pár tých najobľúbenejších a ich blahodárne účinky na organizmus.
    5.9.2017, 11:57
  • Rukola
    redakcia

    Možno sa Vám zdá, že rukola vyzerá iba ako obyčajná burina, avšak je to rastlina s veľkým množstvom zdraviu prospešných látok.
    ...
    11.8.2017, 12:26
  • Konzumujme rajčiny, sú zdraviu prostešné
    redakcia

    Leto je obdobie, v ktorom veľmi rýchlo dozrievajú rajčiny. Ľudia možno ani nemajú predstavu o tom, ako blahodárne ich konzumácia pôsobí na ľudský organizmus.
    ...
    10.8.2017, 13:12
  • Jogurt a jeho pozitíva
    redakcia

    Jogurt
    je kvasený nápoj z homogenizovaného zahusteného mlieka. Vyrába sa tak, že sa do mlieka pridá určité množstvo mikroorganizmov, ktoré spôsobia skvasenie mlieka

    Čo o jogurte vieme:
    • Chráni imunitný systém.
    • Pôsobí na črevá.
    • Je ľahko stráviteľný.
    • Konzumáciou si zabezpečíte prevenciu proti chrípke.
    • Lekári ho odporúčajú pri chorobách pankreasu a pečene.
    • Jogurt má mierne močopudné vlastnosti.
    • Odporúča sa pri problémoch s opuchmi.
    • Vhodný pri zvýšenom krvnom tlaku.

    Či už si dáte jogurt biely, ochutený d...
    9.8.2017, 13:20
  • Najlepšie buchty aké som kedy jedla
    redakcia
    Pečené buchty sú slabosť pre mnohých ľudí. Ponúkame vám recept na overené, nadýchané buchty, ktorým nik neodolá.
    ...
    8.8.2017, 09:34
Working...
X