Oznámenie

Collapse
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Chren

Collapse
X
Collapse

  • Chren

    chren 1.jpg
    Chren sa zaraďuje medzi liečivé byliny.


    Čo o ňom vieme:
    • Obsahuje 2x viac vitamínu C ako citrón.
    • Zvyšuje krvný tlak.
    • Pomáha pri zápale močového mechúra.
    • Obsahuje veľa vody, bielkovín a minerálnych látok ako horčík,draslík,sodík,vápnik a železo.
    • Postará sa o prevenciu voči infekčným chorobám.
    • Pomáha pri chorobách tráviacej sústavy.
    • Zmierňuje bolesť.
    • Posilňuje imunitu.
    • Pomáha pri reumatických bolestiach.


    Ako nám chren pomáha:
    chren 2.jpg
    • Pri nádche si prevarme lyžicu chrenu a vdychujme jeho pary. Nielenže nám uvoľní dutiny, ale aj krásne prečistí pleť.
    • Pri kašli pomáha sirup z chrenu, medu a cibule.
    • Pri bolestiach chrbta pomôže obklad.
    • Pre povzbudenie trávenia ho v malom množstve pridávajte k akémukoľvek jedlu.
    • Pri chudnutí pomáha jeho konzumácia spaľovať podkožný tuk.


    Recept na chrenovú nátierku

    • 3 polievkové lyžice postrúhaného chrenu
    • 3 natvrdo uvarené vajcia
    • 1 smotanu alebo jogurt
    • 1 čajová lyžička vegety
    • 1 čajová lyžička horčice
    • soľ


    Zdroj obrázkov: pixabay.com

    • babi ele
      #1
      babi ele komentoval
      Upravuje komentár
      Ja mám rada jablkový chren, ten sa mi aj ľahšie trávi, čerstvý chren mi robí problémy v žalúdku.

      Jablkový chren

      1 jablko, 3 - 4 cm nastrúhaného chrenu, soľ, dobrý vývar z mäsa, trochu octu, ja používam jablkový.
      Zmiešať v hrnčeku, nechať vychladnúť a zakryté odložiť do chladničky. Je to také dobré, že sa to je samo!
    Odosielanie komentárov je zakázané.

Article Tags

Collapse

Latest Articles

Collapse

  • Super jednoduché vianočné vínové pečivo
    redakcia











    Vianoce sa nezadržateľne blížia. Ak ich chceme prežiť s čo najmenším stresom, začnime si piecť suché koláčiky už dnes.
    Ponúkame vám recept na obľúbené vianočné vínové pečivo. Je to veľmi rýchly a jednoduchý recept.

    Čo budeme potrebovať:

    30 dkg hladkej múky
    25 dkg masla
    7 pl bieleho vína
    práškový a vanilkový cukor na obalenie

    Postup je celkom jednoduchý,...
    22.11.2017, 14:54
  • Pečený čaj
    redakcia

    Počuli ste už o pečenom čaji?

    Je to čajík, ktorý vám dodá nielen energiu, ale zlepší aj imunitu a tým celkové zdravie. Príjemná atmosféra s horúcim nápojom v rukách a krásna šíriaca sa vôňa po izbe dodá vášmu domovu teplo aj v tomto nepríjemnom počasí.
    Ak ste o ňom ešte nepočuli, ponúkame vám recept, ako si ho doma pripraviť.

    Čo budeme potrebovať:
    1,5 kg sliviek
    0.5 kg jabĺk
    0,5 kg nektariniek
    3 citróny
    Brusnice
    ...
    22.11.2017, 14:08
  • Vianočné medovníčky mäkké
    redakcia



    Vianoce sa nezadržateľne blížia a určite si takmer v každej rodine pečieme vianočné perníčky. Ponúkame vám overený recept na zaručene hneď mäkké vianočné perníčky.

    Čo budeme potrebovať:
    600 g hladkej múky
    200g práškového cukru
    150g masla
    3 vajíčka
    6 PL medu
    1 ČL sóda bikarbóny
    1ČL mletej škorice
    1 ČL perníkového korenia
    2 PL kakaa
    tuk na vymastenie plechu a 1 vajíčko na potretie perníčkov...
    21.11.2017, 13:07
  • Rýchly hrnčekový koláč
    redakcia





    Rýchly čokoládový koláčik, ktorý chutí každému.


    Potrebujeme:
    • 5 vajec
    • 1 hrnček polohrubej múky
    • 1/2 hrnčeka kryštáľového cukru
    • 1/2 hrnčeka oleja
    • 1/3 hrnčeka granka
    • 1 prášok do pečiva
    • Na poliatie nesca káva
    • Na vrch várová čokoláda + šľahačka

    Postup:

    Všetky suroviny na koláč jednoducho zmiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom. Pečiem zhruba 15 minút (záleží od rúry).
    Necháme trochu vychladnúť...
    16.11.2017, 10:16
  • Špenát
    redakcia

    Hovorí sa, že ho buď milujeme, alebo nenávidíme. Poďme sa naň teda pozrieť podrobnejšie.
    Čo o ňom vieme:
    • Listová zelenina pochádzajúca z Ázie.
    • Je to jedna z najvýživnejších potravín na svete.
    • Má minimum kalórií (v jednej šálke ani nie 10 kalórií) .
    • Obsahuje kyselinu listovú, mangán, bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápnik, draslík, zinok, sodík, fosfor, meď, magnézium, selén, vitamín A, B, C, E a K.
    • Pôsobí ako prevencia proti rakovine.
    • Chráni mozog
    ...
    29.9.2017, 08:47
  • Raffaello
    redakcia
    Určite poznáte pochúťku s názvom Raffaello. Veľmi jednoducho si podobnú maškrtu vieme pripraviť aj doma.
    Čo budeme potrebovať:
    • Kokos
    • Sladené mlieko – Salko
    • Mandle
    • Malé košíčky




    V miske si zmiešame kokos a salko do polotuhej hmoty (1ks salka, 1,5 balíčka kokosu) a dáme do chladničky stuhnúť.
    Mandle ak nemáme lúpané, tak ich zalejeme horúcou vodou a po chvíľke nám pôjde šupka krásne dole.
    Z misky odoberieme tak pol PL hmoty, vložíme...
    27.9.2017, 13:26
Pracujem...
X