Oznámenie

Collapse
No announcement yet.

Krehká bábovka mojej babičky

Collapse
X
Collapse

  • Krehká bábovka mojej babičky

    Click image for larger version

Name:	bábovka.jpg
Views:	1
Size:	131,4 KB
ID:	76218

    Kto by nemal rád bábovku.

    Deti, dospelí aj ľudia v zrelom veku. Krehučké nadýchané cesto pri ktorom sa slinky zbiehajú už pri pohľade naň.
    Recept mám ešte od mojej babičky.

    Čo budeme potrebovať: Click image for larger version

Name:	bábovka 3.jpg
Views:	1
Size:	72,0 KB
ID:	76219
    • 4 ks žĺtka
    • 20 dkg pohohrubej múky
    • 20 dkg kryštáľového cukru
    • 1 ks prášok do pečiva
    • 1 dcl oleja
    • 1 dcl mlieka
    • sneh zo 4 bielok

    Všetky suroviny jednoducho zmiešam a opatrne vmiesim sneh. Vzniknuté cesto vylejem do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečiem.
    Ak chcem mramorovú bábovku, vlejem do fotmy 2/3 cesta a do zvyšku vmiešam kakao,granko,prípadne škoricu. Na čo mám práve chuť a potom vlejem opatrne do formy.

    Z tohoto istého cesta sa dá spraviť aj bublanina so sezónnym ovocím. Vždy je rovnako krehučká.
    Alebo sa cesto môže len upiecť v okrúhlej tortovej forme aj s ovocím a na konci ozdobiť. Nápaditosti sa medze nekladú.
    Click image for larger version

Name:	ovocná bábovka.jpg
Views:	1
Size:	90,3 KB
ID:	76221

    Zdroj obrázkov: pixabay.com
    Priložené súbory

    • Giza
      #2
      Giza komentoval
      Upravuje komentár
      V našej rodine sme bábovku volali kugluf. A kugluf bol prvý múčnik v mojom živote, ktorý som upiekla.
      Mám na mrazníku ríbezle, skúsim z tohto cesta urobiť bublaninu. Mám síce recept taký jednoduchý, ale skúsim tento, lebo takto sa vlastne bublanina robí.

    • terezka55
      #3
      terezka55 komentoval
      Upravuje komentár
      Pôvodne odoslal Giza
      V našej rodine sme bábovku volali kugluf. A kugluf bol prvý múčnik v mojom živote, ktorý som upiekla.
      Mám na mrazníku ríbezle, skúsim z tohto cesta urobiť bublaninu. Mám síce recept taký jednoduchý, ale skúsim tento, lebo takto sa vlastne bublanina robí.
      Ja som ju už skúšala, je výborná. Recept si založím do svojej kuchárky a posuniem ho celej rodine. Robila som aj bábovku, aj bublaninu čerešňovú-len tak sa po nej zaprášilo.

    • babi ele
      #4
      babi ele komentoval
      Upravuje komentár
      Toto cesto doma voláme olejovka a robíme z neho hlavne torty. Keď tak robím bublaninu", je príliš jemná a v ruke sa rozpadáva. Bublanina potrebuje tuhšie cesto a asi nie olej, ale tuk. Strašne rada by som urobila bublaninu, lebo mám plný mrazák ovocia, ale nechce sa mi prehrabávať stovky mojich receptov. V nedeľu prídu naši gratulovať mi k meninám, ale asi urobím takú tú prplaninu z ovocia, jogurtu a piškótov, tá je veľmi obľúbená, v tomto horku netreba piecť a keď ju spravím v piatok, do nedele neoschne. Potom ju ošľahačkujem a bude.
    Posting comments is disabled.

Article Tags

Collapse

Latest Articles

Collapse

  • Pór
    redakcia
    Pór patrí medzi liečivé druhy zeleniny.
    ...
    5.9.2017, 12:15
  • Orechy
    redakcia
    [ATTACH=CONFIG]9840[/ATTACH]
    Obľúbeným doplnkom stravy sú určite orechy. Pozrieme sa na pár tých najobľúbenejších a ich blahodárne účinky na organizmus.
    5.9.2017, 11:57
  • Rukola
    redakcia

    Možno sa Vám zdá, že rukola vyzerá iba ako obyčajná burina, avšak je to rastlina s veľkým množstvom zdraviu prospešných látok.
    ...
    11.8.2017, 12:26
  • Konzumujme rajčiny, sú zdraviu prostešné
    redakcia

    Leto je obdobie, v ktorom veľmi rýchlo dozrievajú rajčiny. Ľudia možno ani nemajú predstavu o tom, ako blahodárne ich konzumácia pôsobí na ľudský organizmus.
    ...
    10.8.2017, 13:12
  • Jogurt a jeho pozitíva
    redakcia

    Jogurt
    je kvasený nápoj z homogenizovaného zahusteného mlieka. Vyrába sa tak, že sa do mlieka pridá určité množstvo mikroorganizmov, ktoré spôsobia skvasenie mlieka

    Čo o jogurte vieme:
    • Chráni imunitný systém.
    • Pôsobí na črevá.
    • Je ľahko stráviteľný.
    • Konzumáciou si zabezpečíte prevenciu proti chrípke.
    • Lekári ho odporúčajú pri chorobách pankreasu a pečene.
    • Jogurt má mierne močopudné vlastnosti.
    • Odporúča sa pri problémoch s opuchmi.
    • Vhodný pri zvýšenom krvnom tlaku.

    Či už si dáte jogurt biely, ochutený d...
    9.8.2017, 13:20
  • Najlepšie buchty aké som kedy jedla
    redakcia
    Pečené buchty sú slabosť pre mnohých ľudí. Ponúkame vám recept na overené, nadýchané buchty, ktorým nik neodolá.
    ...
    8.8.2017, 09:34
Working...
X