Oznámenie

Collapse
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Krehká bábovka mojej babičky

Collapse
X
Collapse

  • Krehká bábovka mojej babičky

    bábovka.jpg
    Kto by nemal rád bábovku.

    Deti, dospelí aj ľudia v zrelom veku. Krehučké nadýchané cesto pri ktorom sa slinky zbiehajú už pri pohľade naň.
    Recept mám ešte od mojej babičky.

    Čo budeme potrebovať: bábovka 3.jpg
    • 4 ks žĺtka
    • 20 dkg pohohrubej múky
    • 20 dkg kryštáľového cukru
    • 1 ks prášok do pečiva
    • 1 dcl oleja
    • 1 dcl mlieka
    • sneh zo 4 bielok

    Všetky suroviny jednoducho zmiešam a opatrne vmiesim sneh. Vzniknuté cesto vylejem do vymastenej a múkou vysypanej formy a pečiem.
    Ak chcem mramorovú bábovku, vlejem do fotmy 2/3 cesta a do zvyšku vmiešam kakao,granko,prípadne škoricu. Na čo mám práve chuť a potom vlejem opatrne do formy.

    Z tohoto istého cesta sa dá spraviť aj bublanina so sezónnym ovocím. Vždy je rovnako krehučká.
    Alebo sa cesto môže len upiecť v okrúhlej tortovej forme aj s ovocím a na konci ozdobiť. Nápaditosti sa medze nekladú.
    ovocná bábovka.jpg
    Zdroj obrázkov: pixabay.com
    Priložené súbory

    • Giza
      #2
      Giza komentoval
      Upravuje komentár
      V našej rodine sme bábovku volali kugluf. A kugluf bol prvý múčnik v mojom živote, ktorý som upiekla.
      Mám na mrazníku ríbezle, skúsim z tohto cesta urobiť bublaninu. Mám síce recept taký jednoduchý, ale skúsim tento, lebo takto sa vlastne bublanina robí.

    • terezka55
      #3
      terezka55 komentoval
      Upravuje komentár
      Pôvodne odoslal Giza
      V našej rodine sme bábovku volali kugluf. A kugluf bol prvý múčnik v mojom živote, ktorý som upiekla.
      Mám na mrazníku ríbezle, skúsim z tohto cesta urobiť bublaninu. Mám síce recept taký jednoduchý, ale skúsim tento, lebo takto sa vlastne bublanina robí.
      Ja som ju už skúšala, je výborná. Recept si založím do svojej kuchárky a posuniem ho celej rodine. Robila som aj bábovku, aj bublaninu čerešňovú-len tak sa po nej zaprášilo.

    • babi ele
      #4
      babi ele komentoval
      Upravuje komentár
      Toto cesto doma voláme olejovka a robíme z neho hlavne torty. Keď tak robím bublaninu", je príliš jemná a v ruke sa rozpadáva. Bublanina potrebuje tuhšie cesto a asi nie olej, ale tuk. Strašne rada by som urobila bublaninu, lebo mám plný mrazák ovocia, ale nechce sa mi prehrabávať stovky mojich receptov. V nedeľu prídu naši gratulovať mi k meninám, ale asi urobím takú tú prplaninu z ovocia, jogurtu a piškótov, tá je veľmi obľúbená, v tomto horku netreba piecť a keď ju spravím v piatok, do nedele neoschne. Potom ju ošľahačkujem a bude.
    Odosielanie komentárov je zakázané.

Article Tags

Collapse

Latest Articles

Collapse

  • Super jednoduché vianočné vínové pečivo
    redakcia











    Vianoce sa nezadržateľne blížia. Ak ich chceme prežiť s čo najmenším stresom, začnime si piecť suché koláčiky už dnes.
    Ponúkame vám recept na obľúbené vianočné vínové pečivo. Je to veľmi rýchly a jednoduchý recept.

    Čo budeme potrebovať:

    30 dkg hladkej múky
    25 dkg masla
    7 pl bieleho vína
    práškový a vanilkový cukor na obalenie

    Postup je celkom jednoduchý,...
    22.11.2017, 14:54
  • Pečený čaj
    redakcia

    Počuli ste už o pečenom čaji?

    Je to čajík, ktorý vám dodá nielen energiu, ale zlepší aj imunitu a tým celkové zdravie. Príjemná atmosféra s horúcim nápojom v rukách a krásna šíriaca sa vôňa po izbe dodá vášmu domovu teplo aj v tomto nepríjemnom počasí.
    Ak ste o ňom ešte nepočuli, ponúkame vám recept, ako si ho doma pripraviť.

    Čo budeme potrebovať:
    1,5 kg sliviek
    0.5 kg jabĺk
    0,5 kg nektariniek
    3 citróny
    Brusnice
    ...
    22.11.2017, 14:08
  • Vianočné medovníčky mäkké
    redakcia



    Vianoce sa nezadržateľne blížia a určite si takmer v každej rodine pečieme vianočné perníčky. Ponúkame vám overený recept na zaručene hneď mäkké vianočné perníčky.

    Čo budeme potrebovať:
    600 g hladkej múky
    200g práškového cukru
    150g masla
    3 vajíčka
    6 PL medu
    1 ČL sóda bikarbóny
    1ČL mletej škorice
    1 ČL perníkového korenia
    2 PL kakaa
    tuk na vymastenie plechu a 1 vajíčko na potretie perníčkov...
    21.11.2017, 13:07
  • Rýchly hrnčekový koláč
    redakcia





    Rýchly čokoládový koláčik, ktorý chutí každému.


    Potrebujeme:
    • 5 vajec
    • 1 hrnček polohrubej múky
    • 1/2 hrnčeka kryštáľového cukru
    • 1/2 hrnčeka oleja
    • 1/3 hrnčeka granka
    • 1 prášok do pečiva
    • Na poliatie nesca káva
    • Na vrch várová čokoláda + šľahačka

    Postup:

    Všetky suroviny na koláč jednoducho zmiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom. Pečiem zhruba 15 minút (záleží od rúry).
    Necháme trochu vychladnúť...
    16.11.2017, 10:16
  • Špenát
    redakcia

    Hovorí sa, že ho buď milujeme, alebo nenávidíme. Poďme sa naň teda pozrieť podrobnejšie.
    Čo o ňom vieme:
    • Listová zelenina pochádzajúca z Ázie.
    • Je to jedna z najvýživnejších potravín na svete.
    • Má minimum kalórií (v jednej šálke ani nie 10 kalórií) .
    • Obsahuje kyselinu listovú, mangán, bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápnik, draslík, zinok, sodík, fosfor, meď, magnézium, selén, vitamín A, B, C, E a K.
    • Pôsobí ako prevencia proti rakovine.
    • Chráni mozog
    ...
    29.9.2017, 08:47
  • Raffaello
    redakcia
    Určite poznáte pochúťku s názvom Raffaello. Veľmi jednoducho si podobnú maškrtu vieme pripraviť aj doma.
    Čo budeme potrebovať:
    • Kokos
    • Sladené mlieko – Salko
    • Mandle
    • Malé košíčky




    V miske si zmiešame kokos a salko do polotuhej hmoty (1ks salka, 1,5 balíčka kokosu) a dáme do chladničky stuhnúť.
    Mandle ak nemáme lúpané, tak ich zalejeme horúcou vodou a po chvíľke nám pôjde šupka krásne dole.
    Z misky odoberieme tak pol PL hmoty, vložíme...
    27.9.2017, 13:26
Pracujem...
X