Oznámenie

Collapse
No announcement yet.

Najlepšie buchty aké som kedy jedla

Collapse
X
Collapse

  • Najlepšie buchty aké som kedy jedla

    Click image for larger version

Name:	buchty 2.jpg
Views:	1
Size:	66,7 KB
ID:	76222
    Pečené buchty sú slabosť pre mnohých ľudí. Ponúkame vám recept na overené, nadýchané buchty, ktorým nik neodolá.


    Čo budeme potrebovať:
    • 500g hladkej múky
    • 2 žĺtka
    • 60 g cukru
    • 250 ml mlieka
    • 1,5 dcl oleja
    • 1 kocka droždia
    • 1/2 kávovej lyžičky soli
    • sneh s bielkov (pridávame na konci)


    Postup:
    • Zo surovín si vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.
    • Cesto rozvaľkáme, rozrežeme na kocky a pridáme plnku (tvarohovú, lekvárovú)
    • Vytvarujeme buchtu a namočíme ju v roztopenom masle.
    • Ukladáme na plech vedľa seba a necháme podkysnúť.
    • Pečieme vo vyhriatej rúre cca 45 minút na 160 stupňoch (záleží od rúry).

    • terezka55
      #3
      terezka55 komentoval
      Upravuje komentár
      Pôvodne odoslal babi ele
      Vyzerá to dobre, len nechápem, ako sa dá zapracovať sneh do kysnutého cesta.
      Ja mám rada kysnuté koláče, či už buchty alebo osúch. Cesto je raz-dva hotové, lacné, pri pečení pekne vonia.
      Najnovší trik som vymyslela náhodou, keď som si pripravila
      všetko na pečenie a zistila som, že mám len hladkú múku. V rozčúlení som spravila cesto riedke, až tečúce, čo buchtám veľmi prospelo - vlastne osúchu_- lebo hotový koláč mal veľmi jemnú konzistenciu, bol skoro ako z treného cesta. Robím to už stále.
      Ja sneh zapracovávam, keď mám cesto tak trochu zmiešané, keď sa ešte lepí pridám polovicu snehu, a neskôr druhú polovicu.
      Buchty sú krásne jemné po upečení.

    • juliana3333
      #4
      juliana3333 komentoval
      Upravuje komentár
      Ja som minule robila koláč tiež so snehom z bielkov ,som mala recept z internetu a tam písali urobiť kvások a nechať kysnúť .Potom pridať sneh z bielkov a ostatné prísady a vymiesiť cesto .nechať kysnúť .Po upečení je cesto nadýchané a chutné . Skús tak .Na kilo múky tri bielka ,sneh .Ostatné podľa chuti ako robíš kysnuté cesto .

    • babi ele
      #5
      babi ele komentoval
      Upravuje komentár
      Pôvodne odoslal juliana3333
      Ja som minule robila koláč tiež so snehom z bielkov ,som mala recept z internetu a tam písali urobiť kvások a nechať kysnúť .Potom pridať sneh z bielkov a ostatné prísady a vymiesiť cesto .nechať kysnúť .Po upečení je cesto nadýchané a chutné . Skús tak .Na kilo múky tri bielka ,sneh .Ostatné podľa chuti ako robíš kysnuté cesto .
      Určite to skúsim, ale nejde mi do hlavy, ako to, že sa ten vzduch z toho snehu pri miesení nevytlačí. Tak ty hovoríš, že dať sneh do kvásku?
    Posting comments is disabled.

Article Tags

Collapse

Latest Articles

Collapse

  • Pór
    redakcia
    Pór patrí medzi liečivé druhy zeleniny.
    ...
    5.9.2017, 12:15
  • Orechy
    redakcia
    [ATTACH=CONFIG]9840[/ATTACH]
    Obľúbeným doplnkom stravy sú určite orechy. Pozrieme sa na pár tých najobľúbenejších a ich blahodárne účinky na organizmus.
    5.9.2017, 11:57
  • Rukola
    redakcia

    Možno sa Vám zdá, že rukola vyzerá iba ako obyčajná burina, avšak je to rastlina s veľkým množstvom zdraviu prospešných látok.
    ...
    11.8.2017, 12:26
  • Konzumujme rajčiny, sú zdraviu prostešné
    redakcia

    Leto je obdobie, v ktorom veľmi rýchlo dozrievajú rajčiny. Ľudia možno ani nemajú predstavu o tom, ako blahodárne ich konzumácia pôsobí na ľudský organizmus.
    ...
    10.8.2017, 13:12
  • Jogurt a jeho pozitíva
    redakcia

    Jogurt
    je kvasený nápoj z homogenizovaného zahusteného mlieka. Vyrába sa tak, že sa do mlieka pridá určité množstvo mikroorganizmov, ktoré spôsobia skvasenie mlieka

    Čo o jogurte vieme:
    • Chráni imunitný systém.
    • Pôsobí na črevá.
    • Je ľahko stráviteľný.
    • Konzumáciou si zabezpečíte prevenciu proti chrípke.
    • Lekári ho odporúčajú pri chorobách pankreasu a pečene.
    • Jogurt má mierne močopudné vlastnosti.
    • Odporúča sa pri problémoch s opuchmi.
    • Vhodný pri zvýšenom krvnom tlaku.

    Či už si dáte jogurt biely, ochutený d...
    9.8.2017, 13:20
  • Najlepšie buchty aké som kedy jedla
    redakcia
    Pečené buchty sú slabosť pre mnohých ľudí. Ponúkame vám recept na overené, nadýchané buchty, ktorým nik neodolá.
    ...
    8.8.2017, 09:34
Working...
X