Oznámenie

Collapse
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Najlepšie buchty aké som kedy jedla

Collapse
X
Collapse

  • Najlepšie buchty aké som kedy jedla

    Click image for larger version

Name:	buchty 2.jpg
Views:	1
Size:	66,7 KB
ID:	76222
    Pečené buchty sú slabosť pre mnohých ľudí. Ponúkame vám recept na overené, nadýchané buchty, ktorým nik neodolá.


    Čo budeme potrebovať:
    • 500g hladkej múky
    • 2 žĺtka
    • 60 g cukru
    • 250 ml mlieka
    • 1,5 dcl oleja
    • 1 kocka droždia
    • 1/2 kávovej lyžičky soli
    • sneh s bielkov (pridávame na konci)


    Postup:
    • Zo surovín si vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.
    • Cesto rozvaľkáme, rozrežeme na kocky a pridáme plnku (tvarohovú, lekvárovú)
    • Vytvarujeme buchtu a namočíme ju v roztopenom masle.
    • Ukladáme na plech vedľa seba a necháme podkysnúť.
    • Pečieme vo vyhriatej rúre cca 45 minút na 160 stupňoch (záleží od rúry).

    • terezka55
      #3
      terezka55 komentoval
      Upravuje komentár
      Pôvodne odoslal babi ele
      Vyzerá to dobre, len nechápem, ako sa dá zapracovať sneh do kysnutého cesta.
      Ja mám rada kysnuté koláče, či už buchty alebo osúch. Cesto je raz-dva hotové, lacné, pri pečení pekne vonia.
      Najnovší trik som vymyslela náhodou, keď som si pripravila
      všetko na pečenie a zistila som, že mám len hladkú múku. V rozčúlení som spravila cesto riedke, až tečúce, čo buchtám veľmi prospelo - vlastne osúchu_- lebo hotový koláč mal veľmi jemnú konzistenciu, bol skoro ako z treného cesta. Robím to už stále.
      Ja sneh zapracovávam, keď mám cesto tak trochu zmiešané, keď sa ešte lepí pridám polovicu snehu, a neskôr druhú polovicu.
      Buchty sú krásne jemné po upečení.

    • juliana3333
      #4
      juliana3333 komentoval
      Upravuje komentár
      Ja som minule robila koláč tiež so snehom z bielkov ,som mala recept z internetu a tam písali urobiť kvások a nechať kysnúť .Potom pridať sneh z bielkov a ostatné prísady a vymiesiť cesto .nechať kysnúť .Po upečení je cesto nadýchané a chutné . Skús tak .Na kilo múky tri bielka ,sneh .Ostatné podľa chuti ako robíš kysnuté cesto .

    • babi ele
      #5
      babi ele komentoval
      Upravuje komentár
      Pôvodne odoslal juliana3333
      Ja som minule robila koláč tiež so snehom z bielkov ,som mala recept z internetu a tam písali urobiť kvások a nechať kysnúť .Potom pridať sneh z bielkov a ostatné prísady a vymiesiť cesto .nechať kysnúť .Po upečení je cesto nadýchané a chutné . Skús tak .Na kilo múky tri bielka ,sneh .Ostatné podľa chuti ako robíš kysnuté cesto .
      Určite to skúsim, ale nejde mi do hlavy, ako to, že sa ten vzduch z toho snehu pri miesení nevytlačí. Tak ty hovoríš, že dať sneh do kvásku?
    Odosielanie komentárov je zakázané.

Štátna účelová dotácia

Collapse

Značky

Collapse

Najnovšie články

Collapse

  • Čerešne
    VierkaC

    Vedeli ste o tom, že v priemere na jednom čerešňovom strome vyrastie toľko čerešní, že by sa z nich dalo upiecť 70 čerešňových koláčov? ...
    13.6.2018, 11:51
  • Rebarbora
    VierkaC

    Hoci na prvý pohľad vyzerá, ako obyčajná burina v záhrade, je to rastlina plný látok, ktoré blahodárne pôsobia na ľudský organizmus. ...
    7.6.2018, 13:04
  • Avokádo
    VierkaC
    Avokádo je v poslednej dobe čoraz obľúbenejšie ovocie. Je veľmi chutné, zdravé, vďaka svojej skoro až maslovej konzistencii sa jednoducho kombinuje do rôznych jedál. ...
    1.6.2018, 11:39
  • Bryndza
    VierkaC
    Bryndza je považované za naše slovenské biele zlato. ...
    29.5.2018, 09:12
  • Jahody
    VierkaC


    Určite by ste ich mali zaradiť do svojho jedálnička. Sú krásne, voňavé, chutné a ešte aj zdravé. ...
    23.5.2018, 10:36
  • Bazový sirup od babičky
    VierkaC


    Chuť tohoto domáceho sirupu si pamätám od detstva. Pripomína mi krásne letné dni na prázdninách u starých rodičov. ...
    18.5.2018, 11:34
Pracujem...
X