Oznámenie

Collapse
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Najlepšie buchty aké som kedy jedla

Collapse
X
Collapse

  • Najlepšie buchty aké som kedy jedla

    buchty 2.jpg Pečené buchty sú slabosť pre mnohých ľudí. Ponúkame vám recept na overené, nadýchané buchty, ktorým nik neodolá.


    Čo budeme potrebovať:
    • 500g hladkej múky
    • 2 žĺtka
    • 60 g cukru
    • 250 ml mlieka
    • 1,5 dcl oleja
    • 1 kocka droždia
    • 1/2 kávovej lyžičky soli
    • sneh s bielkov (pridávame na konci)


    Postup:
    • Zo surovín si vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.
    • Cesto rozvaľkáme, rozrežeme na kocky a pridáme plnku (tvarohovú, lekvárovú)
    • Vytvarujeme buchtu a namočíme ju v roztopenom masle.
    • Ukladáme na plech vedľa seba a necháme podkysnúť.
    • Pečieme vo vyhriatej rúre cca 45 minút na 160 stupňoch (záleží od rúry).

    • terezka55
      #3
      terezka55 komentoval
      Upravuje komentár
      Pôvodne odoslal babi ele
      Vyzerá to dobre, len nechápem, ako sa dá zapracovať sneh do kysnutého cesta.
      Ja mám rada kysnuté koláče, či už buchty alebo osúch. Cesto je raz-dva hotové, lacné, pri pečení pekne vonia.
      Najnovší trik som vymyslela náhodou, keď som si pripravila
      všetko na pečenie a zistila som, že mám len hladkú múku. V rozčúlení som spravila cesto riedke, až tečúce, čo buchtám veľmi prospelo - vlastne osúchu_- lebo hotový koláč mal veľmi jemnú konzistenciu, bol skoro ako z treného cesta. Robím to už stále.
      Ja sneh zapracovávam, keď mám cesto tak trochu zmiešané, keď sa ešte lepí pridám polovicu snehu, a neskôr druhú polovicu.
      Buchty sú krásne jemné po upečení.

    • juliana3333
      #4
      juliana3333 komentoval
      Upravuje komentár
      Ja som minule robila koláč tiež so snehom z bielkov ,som mala recept z internetu a tam písali urobiť kvások a nechať kysnúť .Potom pridať sneh z bielkov a ostatné prísady a vymiesiť cesto .nechať kysnúť .Po upečení je cesto nadýchané a chutné . Skús tak .Na kilo múky tri bielka ,sneh .Ostatné podľa chuti ako robíš kysnuté cesto .

    • babi ele
      #5
      babi ele komentoval
      Upravuje komentár
      Pôvodne odoslal juliana3333
      Ja som minule robila koláč tiež so snehom z bielkov ,som mala recept z internetu a tam písali urobiť kvások a nechať kysnúť .Potom pridať sneh z bielkov a ostatné prísady a vymiesiť cesto .nechať kysnúť .Po upečení je cesto nadýchané a chutné . Skús tak .Na kilo múky tri bielka ,sneh .Ostatné podľa chuti ako robíš kysnuté cesto .
      Určite to skúsim, ale nejde mi do hlavy, ako to, že sa ten vzduch z toho snehu pri miesení nevytlačí. Tak ty hovoríš, že dať sneh do kvásku?
    Odosielanie komentárov je zakázané.

Article Tags

Collapse

Latest Articles

Collapse

  • Super jednoduché vianočné vínové pečivo
    redakcia











    Vianoce sa nezadržateľne blížia. Ak ich chceme prežiť s čo najmenším stresom, začnime si piecť suché koláčiky už dnes.
    Ponúkame vám recept na obľúbené vianočné vínové pečivo. Je to veľmi rýchly a jednoduchý recept.

    Čo budeme potrebovať:

    30 dkg hladkej múky
    25 dkg masla
    7 pl bieleho vína
    práškový a vanilkový cukor na obalenie

    Postup je celkom jednoduchý,...
    22.11.2017, 14:54
  • Pečený čaj
    redakcia

    Počuli ste už o pečenom čaji?

    Je to čajík, ktorý vám dodá nielen energiu, ale zlepší aj imunitu a tým celkové zdravie. Príjemná atmosféra s horúcim nápojom v rukách a krásna šíriaca sa vôňa po izbe dodá vášmu domovu teplo aj v tomto nepríjemnom počasí.
    Ak ste o ňom ešte nepočuli, ponúkame vám recept, ako si ho doma pripraviť.

    Čo budeme potrebovať:
    1,5 kg sliviek
    0.5 kg jabĺk
    0,5 kg nektariniek
    3 citróny
    Brusnice
    ...
    22.11.2017, 14:08
  • Vianočné medovníčky mäkké
    redakcia



    Vianoce sa nezadržateľne blížia a určite si takmer v každej rodine pečieme vianočné perníčky. Ponúkame vám overený recept na zaručene hneď mäkké vianočné perníčky.

    Čo budeme potrebovať:
    600 g hladkej múky
    200g práškového cukru
    150g masla
    3 vajíčka
    6 PL medu
    1 ČL sóda bikarbóny
    1ČL mletej škorice
    1 ČL perníkového korenia
    2 PL kakaa
    tuk na vymastenie plechu a 1 vajíčko na potretie perníčkov...
    21.11.2017, 13:07
  • Rýchly hrnčekový koláč
    redakcia





    Rýchly čokoládový koláčik, ktorý chutí každému.


    Potrebujeme:
    • 5 vajec
    • 1 hrnček polohrubej múky
    • 1/2 hrnčeka kryštáľového cukru
    • 1/2 hrnčeka oleja
    • 1/3 hrnčeka granka
    • 1 prášok do pečiva
    • Na poliatie nesca káva
    • Na vrch várová čokoláda + šľahačka

    Postup:

    Všetky suroviny na koláč jednoducho zmiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom. Pečiem zhruba 15 minút (záleží od rúry).
    Necháme trochu vychladnúť...
    16.11.2017, 10:16
  • Špenát
    redakcia

    Hovorí sa, že ho buď milujeme, alebo nenávidíme. Poďme sa naň teda pozrieť podrobnejšie.
    Čo o ňom vieme:
    • Listová zelenina pochádzajúca z Ázie.
    • Je to jedna z najvýživnejších potravín na svete.
    • Má minimum kalórií (v jednej šálke ani nie 10 kalórií) .
    • Obsahuje kyselinu listovú, mangán, bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápnik, draslík, zinok, sodík, fosfor, meď, magnézium, selén, vitamín A, B, C, E a K.
    • Pôsobí ako prevencia proti rakovine.
    • Chráni mozog
    ...
    29.9.2017, 08:47
  • Raffaello
    redakcia
    Určite poznáte pochúťku s názvom Raffaello. Veľmi jednoducho si podobnú maškrtu vieme pripraviť aj doma.
    Čo budeme potrebovať:
    • Kokos
    • Sladené mlieko – Salko
    • Mandle
    • Malé košíčky




    V miske si zmiešame kokos a salko do polotuhej hmoty (1ks salka, 1,5 balíčka kokosu) a dáme do chladničky stuhnúť.
    Mandle ak nemáme lúpané, tak ich zalejeme horúcou vodou a po chvíľke nám pôjde šupka krásne dole.
    Z misky odoberieme tak pol PL hmoty, vložíme...
    27.9.2017, 13:26
Pracujem...
X