Oznámenie

Collapse
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Jogurt a jeho pozitíva

Collapse
X
Collapse

  • Jogurt a jeho pozitíva

    jogurt 3.jpg
    Jogurt
    je kvasený nápoj z homogenizovaného zahusteného mlieka. Vyrába sa tak, že sa do mlieka pridá určité množstvo mikroorganizmov, ktoré spôsobia skvasenie mlieka

    Čo o jogurte vieme: jogurt 4.jpg
    • Chráni imunitný systém.
    • Pôsobí na črevá.
    • Je ľahko stráviteľný.
    • Konzumáciou si zabezpečíte prevenciu proti chrípke.
    • Lekári ho odporúčajú pri chorobách pankreasu a pečene.
    • Jogurt má mierne močopudné vlastnosti.
    • Odporúča sa pri problémoch s opuchmi.
    • Vhodný pri zvýšenom krvnom tlaku.

    jogurt 1.jpg

    Či už si dáte jogurt biely, ochutený džemom, ovocím, môžete si byť istí, že robíte dobre pre svoje zdravie.

    jogurt 2.jpg

    Zdroj obrázkov: pixabay.com

    • babi ele
      #1
      babi ele komentoval
      Upravuje komentár
      Problém s jogurtom je, že ak si ho kúpite v obchode, neviete, či obsahuje živé kultúry alebo nie. Jogurt bez živých kultúr je len pochúťka a nemá žiadne zdravotné účinky. Ja na svoju škodu jedávam jogurty ochutené s ovocím a domnievam sa, že sú také, ako spomínam. No používam aj biely jogurt gréckeho typu. Je veľmi chutný a hustý a dávam ho do jedál a šalátov namiesto smotany. Tento jogurt je živý, t.j. obsahuje prospešné kultúry.
      Pred časom som si vyrábala jogurt doma. Je to úplne jednoduché.
      Mlieko sa zahreje na 40°C, do litra mlieka sa pridá lyžica živého jogurtu a uloží sa na teplé miesto. Ja som ho dávala do perináča a prikryla poduškou. Na druhý deň som mala jogurt. Niekde som čítala, že keď chceme hustý jogurt, má sa do mlieka pridať sušené mlieko, ale to som neskúšala.

    • terezka55
      #2
      terezka55 komentoval
      Upravuje komentár
      Aj ja som milovníčka jogurtov, najčastejšie kupujem pravé smotanové žiadne nízkotučné.
      Grécke jogurty sú super, rada si do nich nahádžem hrozienka alebo iné ovocie a taktiež ich používam na šaláty.
      Pravé smotanové často prisladím, pridám smotanu a spravím nepečenú ovocnú tortu. Celá rodina si vždy pochutíme.

    • babi ele
      #3
      babi ele komentoval
      Upravuje komentár
      Pôvodne odoslal terezka55
      Aj ja som milovníčka jogurtov, najčastejšie kupujem pravé smotanové žiadne nízkotučné.
      Grécke jogurty sú super, rada si do nich nahádžem hrozienka alebo iné ovocie a taktiež ich používam na šaláty.
      Pravé smotanové často prisladím, pridám smotanu a spravím nepečenú ovocnú tortu. Celá rodina si vždy pochutíme.
      Robím to tak isto, ale bez smotany v rámci udržiavania línie. Len keď ju robím pre hostí, dám aj smotanu.
    Odosielanie komentárov je zakázané.

Article Tags

Collapse

Latest Articles

Collapse

  • Super jednoduché vianočné vínové pečivo
    redakcia











    Vianoce sa nezadržateľne blížia. Ak ich chceme prežiť s čo najmenším stresom, začnime si piecť suché koláčiky už dnes.
    Ponúkame vám recept na obľúbené vianočné vínové pečivo. Je to veľmi rýchly a jednoduchý recept.

    Čo budeme potrebovať:

    30 dkg hladkej múky
    25 dkg masla
    7 pl bieleho vína
    práškový a vanilkový cukor na obalenie

    Postup je celkom jednoduchý,...
    22.11.2017, 14:54
  • Pečený čaj
    redakcia

    Počuli ste už o pečenom čaji?

    Je to čajík, ktorý vám dodá nielen energiu, ale zlepší aj imunitu a tým celkové zdravie. Príjemná atmosféra s horúcim nápojom v rukách a krásna šíriaca sa vôňa po izbe dodá vášmu domovu teplo aj v tomto nepríjemnom počasí.
    Ak ste o ňom ešte nepočuli, ponúkame vám recept, ako si ho doma pripraviť.

    Čo budeme potrebovať:
    1,5 kg sliviek
    0.5 kg jabĺk
    0,5 kg nektariniek
    3 citróny
    Brusnice
    ...
    22.11.2017, 14:08
  • Vianočné medovníčky mäkké
    redakcia



    Vianoce sa nezadržateľne blížia a určite si takmer v každej rodine pečieme vianočné perníčky. Ponúkame vám overený recept na zaručene hneď mäkké vianočné perníčky.

    Čo budeme potrebovať:
    600 g hladkej múky
    200g práškového cukru
    150g masla
    3 vajíčka
    6 PL medu
    1 ČL sóda bikarbóny
    1ČL mletej škorice
    1 ČL perníkového korenia
    2 PL kakaa
    tuk na vymastenie plechu a 1 vajíčko na potretie perníčkov...
    21.11.2017, 13:07
  • Rýchly hrnčekový koláč
    redakcia





    Rýchly čokoládový koláčik, ktorý chutí každému.


    Potrebujeme:
    • 5 vajec
    • 1 hrnček polohrubej múky
    • 1/2 hrnčeka kryštáľového cukru
    • 1/2 hrnčeka oleja
    • 1/3 hrnčeka granka
    • 1 prášok do pečiva
    • Na poliatie nesca káva
    • Na vrch várová čokoláda + šľahačka

    Postup:

    Všetky suroviny na koláč jednoducho zmiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom. Pečiem zhruba 15 minút (záleží od rúry).
    Necháme trochu vychladnúť...
    16.11.2017, 10:16
  • Špenát
    redakcia

    Hovorí sa, že ho buď milujeme, alebo nenávidíme. Poďme sa naň teda pozrieť podrobnejšie.
    Čo o ňom vieme:
    • Listová zelenina pochádzajúca z Ázie.
    • Je to jedna z najvýživnejších potravín na svete.
    • Má minimum kalórií (v jednej šálke ani nie 10 kalórií) .
    • Obsahuje kyselinu listovú, mangán, bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápnik, draslík, zinok, sodík, fosfor, meď, magnézium, selén, vitamín A, B, C, E a K.
    • Pôsobí ako prevencia proti rakovine.
    • Chráni mozog
    ...
    29.9.2017, 08:47
  • Raffaello
    redakcia
    Určite poznáte pochúťku s názvom Raffaello. Veľmi jednoducho si podobnú maškrtu vieme pripraviť aj doma.
    Čo budeme potrebovať:
    • Kokos
    • Sladené mlieko – Salko
    • Mandle
    • Malé košíčky




    V miske si zmiešame kokos a salko do polotuhej hmoty (1ks salka, 1,5 balíčka kokosu) a dáme do chladničky stuhnúť.
    Mandle ak nemáme lúpané, tak ich zalejeme horúcou vodou a po chvíľke nám pôjde šupka krásne dole.
    Z misky odoberieme tak pol PL hmoty, vložíme...
    27.9.2017, 13:26
Pracujem...
X