Oznámenie

Collapse
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Konzumujme rajčiny, sú zdraviu prostešné

Collapse
X
Collapse

  • Konzumujme rajčiny, sú zdraviu prostešné

    Click image for larger version

Name:	rajčina 2.jpg
Views:	1
Size:	59,7 KB
ID:	76229

    Leto je obdobie, v ktorom veľmi rýchlo dozrievajú rajčiny. Ľudia možno ani nemajú predstavu o tom, ako blahodárne ich konzumácia pôsobí na ľudský organizmus.


    Poďme sa teda spolu pozrieť na ich vlastnosti:

    • Rajčiny sú zdrojom vitamínu K, ktorého nedostatočné množstvo sa môže prejavovať modrinami. Click image for larger version

Name:	rajčiny 3.jpg
Views:	1
Size:	105,6 KB
ID:	76228
    • Najväčší úžitok vraj máme z tepeľne upravených rajčín.
    • Znižujú krvný tlak.
    • Pomáhajú udržiavať naše kosti zdravé.
    • Pravidelná konzumácia dokáže zabezpečiť ochranu proti šedému zákalu.
    • Majú antibiotické účinky.
    • Pomáhajú pri diétach.
    • Majú vysoký podiel vlákniny, zamedzujú hladu.
    • Povzbudzujú látkovú premenu a pomáhajú rozpúšťať tuk.Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	1
Size:	58,0 KB
ID:	76227
    • Neobsahujú takmer žiadny cholesterol.
    • Majú nízky glykemiký index.
    • Obsahujú vitamíny E, B1, B3 a B6, magnézium, železo, vápnik, fosfor, meď či kyselina listovú.
    • Slúžia ako prevencia proti zápalom.
    • Chránia pred trombózou. (zúženie alebo upchatie cievy krvnou zrazeninou)
    • Ochraňujú našu DNA.
    • Redukujú riziko srdcovo cievnych chorôb.
    • Výrazne pomáhajú bojovať proti rakovine.

    Pozor však, nezrelé rajčiny môžu spôsobiť otravu organizmu !!!


    Click image for larger version

Name:	rajčiny 4.jpg
Views:	1
Size:	86,3 KB
ID:	76230

    Zdroj obrázkov: pixabay.com

    • terezka55
      #1
      terezka55 komentoval
      Upravuje komentár
      Rajčiny sú podľa mňa skvelá potravina, naše domáce sa nechytajú na tie "bio" v obchodoch.
      Som vďačná, že mám možnosť si vyjsť za dom do záhrady a natrhať čerstvé. Mňam

    • babi ele
      #2
      babi ele komentoval
      Upravuje komentár
      Ja ich tiež milujem, ale moje telo ich veľmi nemusí, po dlhšom čase konzumácie ma začnú preháňať.
      Niet nad domáce rajčiny! Dnes už ani na trhu nedostanete spravodlivé domáce rajčiny, všetko je to z veľkoskladov a to je nanič.
      Ja sa teším na moje, tento rok budú neskôr, lebo pri sadení sa mi polámali a dlho trvalo, kým sa pozviechali.
      Mám len šesť koreňov, ale pre mňa je to dosť. A na jeseň pooberám zelené a doma v teple mi postupne dozrejú.
    Odosielanie komentárov je zakázané.

Štátna účelová dotácia

Collapse

Značky

Collapse

Najnovšie články

Collapse

  • Čerešne
    VierkaC

    Vedeli ste o tom, že v priemere na jednom čerešňovom strome vyrastie toľko čerešní, že by sa z nich dalo upiecť 70 čerešňových koláčov? ...
    13.6.2018, 11:51
  • Rebarbora
    VierkaC

    Hoci na prvý pohľad vyzerá, ako obyčajná burina v záhrade, je to rastlina plný látok, ktoré blahodárne pôsobia na ľudský organizmus. ...
    7.6.2018, 13:04
  • Avokádo
    VierkaC
    Avokádo je v poslednej dobe čoraz obľúbenejšie ovocie. Je veľmi chutné, zdravé, vďaka svojej skoro až maslovej konzistencii sa jednoducho kombinuje do rôznych jedál. ...
    1.6.2018, 11:39
  • Bryndza
    VierkaC
    Bryndza je považované za naše slovenské biele zlato. ...
    29.5.2018, 09:12
  • Jahody
    VierkaC


    Určite by ste ich mali zaradiť do svojho jedálnička. Sú krásne, voňavé, chutné a ešte aj zdravé. ...
    23.5.2018, 10:36
  • Bazový sirup od babičky
    VierkaC


    Chuť tohoto domáceho sirupu si pamätám od detstva. Pripomína mi krásne letné dni na prázdninách u starých rodičov. ...
    18.5.2018, 11:34
Pracujem...
X