Oznámenie

Collapse
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Rukola

Collapse
X
Collapse

  • Rukola

    rukola 1.jpg
    Možno sa Vám zdá, že rukola vyzerá iba ako obyčajná burina, avšak je to rastlina s veľkým množstvom zdraviu prospešných látok.


    Čo o nej vieme:
    • Obsahuje vitamíny A, B, C, E a K.
    • Jej súčasťou je aj voda, sacharidy, vláknina, tuk, bielkoviny, vápnik, horčík, fosfor,zinok, draslík, sodík, mangán, meď, selén, železo.
    • Dodáva energiu a podporuje činnosť mozgu.

    • Podporuje imunitný systém.rukola 2.jpg
    • Detoxikuje organizmus.
    • Slúži ako prevencia pred rakovinou.
    • Silné antiseptické (protizápalové) účinky.
    • Odstraňuje plynatosť.
    • Podporuje trávenie, a pomáha pravidelnej stolici.
    • Prečisťuje krv.
    • Normalizuje hladinu cukru v krvi.
    • Prečisťuje cievy.
    • Prečisťuje a podporuje funkciu pečene.rukola 3.jpg
    • Podporuje krvotvorbu.
    • Pôsobí ako prevencia proti kardiovaskulárnym ochoreniam.
    • Zabezpečuje budovanie kostnej hmoty.
    • Má močopudné účinky.
    • Odvádza nadbytočnú vodu z tela.
    • Prečisťuje a podporuje funkciu obličiek.
    • Prevencia proti osteoporóze.
    • Dodáva energiu a podporuje funkciu mozgu.
    • Ochraňuje bunky pred voľnými radikálmi.


    Rukolu môžete použiť do: polievok, šalátov, nátierok, omáčok, cestovín, mäsa, ryži, zemiakom alebo ako surový doplnok na chlieb s nátierkou.

    4.jpg
    Zdroj obrázkov: pixabay.com

    • juliana3333
      #2
      juliana3333 komentoval
      Upravuje komentár
      Rukola no neviem ,ja som jej zatiaľ neprišla na chuť .Pre mňa je skôr horká alebo trpká ,ešte pokvapkaná s citrónom sa dá ,ale inak ju nemusím .Na pizzu bude iste chutná a dá jej zvláštnu príchuť .Ja som ju jedla iba ako miešaný šalát ,rôzne druhy a tam svojou zvláštnou arómou spestrila jeho chuť .
      Trnava je teraz pekné mesto ktoré obohatil pekný park ako si poslala na fotke .Vlani sme tam boli na jarmoku ,bolo tam super .Myslím že som o tom aj písala .Bolo tam veľké množstvo stánkov a zábavy na každom kroku .Tiež kostoly ako sa hovorí Trnava je malý Rím .

    • babi ele
      #3
      babi ele komentoval
      Upravuje komentár
      sOM PREKVAPENá, KOľKO LIEčIVýCH VLASTNOSTí MAJú TIE SMIEšNE MALé LíSTKY, ALE NIJAKO MA JEJ chuť neoslovila. Možno sa ešte pokúsim zvyknúť si na ňu, ale ja mám najradšej ľadový šalát alebo čínsku kapustu. Ztej sa dá spraviť aj dobrá ľahká večera.

    • juliana3333
      #4
      juliana3333 komentoval
      Upravuje komentár
      Aj ja mám radšej ľadový šalát a to si odtrhnem niekoľko listov umyjem pokvapkám citrónom a mám sviežu prílohu k mäsu .Mňam .
    Odosielanie komentárov je zakázané.

Article Tags

Collapse

Latest Articles

Collapse

  • Super jednoduché vianočné vínové pečivo
    redakcia











    Vianoce sa nezadržateľne blížia. Ak ich chceme prežiť s čo najmenším stresom, začnime si piecť suché koláčiky už dnes.
    Ponúkame vám recept na obľúbené vianočné vínové pečivo. Je to veľmi rýchly a jednoduchý recept.

    Čo budeme potrebovať:

    30 dkg hladkej múky
    25 dkg masla
    7 pl bieleho vína
    práškový a vanilkový cukor na obalenie

    Postup je celkom jednoduchý,...
    22.11.2017, 14:54
  • Pečený čaj
    redakcia

    Počuli ste už o pečenom čaji?

    Je to čajík, ktorý vám dodá nielen energiu, ale zlepší aj imunitu a tým celkové zdravie. Príjemná atmosféra s horúcim nápojom v rukách a krásna šíriaca sa vôňa po izbe dodá vášmu domovu teplo aj v tomto nepríjemnom počasí.
    Ak ste o ňom ešte nepočuli, ponúkame vám recept, ako si ho doma pripraviť.

    Čo budeme potrebovať:
    1,5 kg sliviek
    0.5 kg jabĺk
    0,5 kg nektariniek
    3 citróny
    Brusnice
    ...
    22.11.2017, 14:08
  • Vianočné medovníčky mäkké
    redakcia



    Vianoce sa nezadržateľne blížia a určite si takmer v každej rodine pečieme vianočné perníčky. Ponúkame vám overený recept na zaručene hneď mäkké vianočné perníčky.

    Čo budeme potrebovať:
    600 g hladkej múky
    200g práškového cukru
    150g masla
    3 vajíčka
    6 PL medu
    1 ČL sóda bikarbóny
    1ČL mletej škorice
    1 ČL perníkového korenia
    2 PL kakaa
    tuk na vymastenie plechu a 1 vajíčko na potretie perníčkov...
    21.11.2017, 13:07
  • Rýchly hrnčekový koláč
    redakcia





    Rýchly čokoládový koláčik, ktorý chutí každému.


    Potrebujeme:
    • 5 vajec
    • 1 hrnček polohrubej múky
    • 1/2 hrnčeka kryštáľového cukru
    • 1/2 hrnčeka oleja
    • 1/3 hrnčeka granka
    • 1 prášok do pečiva
    • Na poliatie nesca káva
    • Na vrch várová čokoláda + šľahačka

    Postup:

    Všetky suroviny na koláč jednoducho zmiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom. Pečiem zhruba 15 minút (záleží od rúry).
    Necháme trochu vychladnúť...
    16.11.2017, 10:16
  • Špenát
    redakcia

    Hovorí sa, že ho buď milujeme, alebo nenávidíme. Poďme sa naň teda pozrieť podrobnejšie.
    Čo o ňom vieme:
    • Listová zelenina pochádzajúca z Ázie.
    • Je to jedna z najvýživnejších potravín na svete.
    • Má minimum kalórií (v jednej šálke ani nie 10 kalórií) .
    • Obsahuje kyselinu listovú, mangán, bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápnik, draslík, zinok, sodík, fosfor, meď, magnézium, selén, vitamín A, B, C, E a K.
    • Pôsobí ako prevencia proti rakovine.
    • Chráni mozog
    ...
    29.9.2017, 08:47
  • Raffaello
    redakcia
    Určite poznáte pochúťku s názvom Raffaello. Veľmi jednoducho si podobnú maškrtu vieme pripraviť aj doma.
    Čo budeme potrebovať:
    • Kokos
    • Sladené mlieko – Salko
    • Mandle
    • Malé košíčky




    V miske si zmiešame kokos a salko do polotuhej hmoty (1ks salka, 1,5 balíčka kokosu) a dáme do chladničky stuhnúť.
    Mandle ak nemáme lúpané, tak ich zalejeme horúcou vodou a po chvíľke nám pôjde šupka krásne dole.
    Z misky odoberieme tak pol PL hmoty, vložíme...
    27.9.2017, 13:26
Pracujem...
X