Oznámenie

Collapse
No announcement yet.

Pór

Collapse
X
Collapse

  • Pór

    Click image for larger version

Name:	pór 1.jpg
Views:	1
Size:	71,2 KB
ID:	76244
    Pór patrí medzi liečivé druhy zeleniny.

    Čo o ňom vieme:

    • Pochádza z Ázie.
    • Poznali ho už Rimania v stredoveku.Click image for larger version

Name:	por 3.jpg
Views:	1
Size:	64,5 KB
ID:	76245
    • Priaznivo pôsobí proti nafukovaniu aj zápche.
    • Konzumácia čistí krv a črevá.
    • Pomáha pri problematickej pleti.
    • Znižujú krvný tlak a hladinu zlého cholesterolu.
    • Obsahuje vitamíny C, E, mangán, železo, B6 aj selén.
    • Pomáha stabilizovať krvný cukor.
    • Pôsobí ako prevencia pri chorobách žíl.
    • Zhoršuje vstrebávanie vápnika.
    • Odporúča sa konzumovať pri dne a reume.


    Či už si pór dáme do šalátu, do polievky, do slaného koláča, alebo len tak na surovo, môžeme si byť istí, že robíme pre svoje zdravie užitočnú vec.

    Na záver vám ponúkame krátke video s receptom:



    Upozornenie: Ľudia trpiaci chorobou obličiek, alebo žlčníka by mali pór konzumovať len zriedka!!!

    Click image for larger version

Name:	pór 2.jpg
Views:	1
Size:	45,2 KB
ID:	76246

    Zdroj obrázkov: pixabay.com
      Posting comments is disabled.

    Article Tags

    Collapse

    Latest Articles

    Collapse

    • Pór
      redakcia
      Pór patrí medzi liečivé druhy zeleniny.
      ...
      5.9.2017, 12:15
    • Orechy
      redakcia
      [ATTACH=CONFIG]9840[/ATTACH]
      Obľúbeným doplnkom stravy sú určite orechy. Pozrieme sa na pár tých najobľúbenejších a ich blahodárne účinky na organizmus.
      5.9.2017, 11:57
    • Rukola
      redakcia

      Možno sa Vám zdá, že rukola vyzerá iba ako obyčajná burina, avšak je to rastlina s veľkým množstvom zdraviu prospešných látok.
      ...
      11.8.2017, 12:26
    • Konzumujme rajčiny, sú zdraviu prostešné
      redakcia

      Leto je obdobie, v ktorom veľmi rýchlo dozrievajú rajčiny. Ľudia možno ani nemajú predstavu o tom, ako blahodárne ich konzumácia pôsobí na ľudský organizmus.
      ...
      10.8.2017, 13:12
    • Jogurt a jeho pozitíva
      redakcia

      Jogurt
      je kvasený nápoj z homogenizovaného zahusteného mlieka. Vyrába sa tak, že sa do mlieka pridá určité množstvo mikroorganizmov, ktoré spôsobia skvasenie mlieka

      Čo o jogurte vieme:
      • Chráni imunitný systém.
      • Pôsobí na črevá.
      • Je ľahko stráviteľný.
      • Konzumáciou si zabezpečíte prevenciu proti chrípke.
      • Lekári ho odporúčajú pri chorobách pankreasu a pečene.
      • Jogurt má mierne močopudné vlastnosti.
      • Odporúča sa pri problémoch s opuchmi.
      • Vhodný pri zvýšenom krvnom tlaku.

      Či už si dáte jogurt biely, ochutený d...
      9.8.2017, 13:20
    • Najlepšie buchty aké som kedy jedla
      redakcia
      Pečené buchty sú slabosť pre mnohých ľudí. Ponúkame vám recept na overené, nadýchané buchty, ktorým nik neodolá.
      ...
      8.8.2017, 09:34
    Working...
    X