Oznámenie

Collapse
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Pór

Collapse
X
Collapse

  • Pór

    pór 1.jpg
    Pór patrí medzi liečivé druhy zeleniny.

    Čo o ňom vieme:
    • Pochádza z Ázie.
    • Poznali ho už Rimania v stredoveku.por 3.jpg
    • Priaznivo pôsobí proti nafukovaniu aj zápche.
    • Konzumácia čistí krv a črevá.
    • Pomáha pri problematickej pleti.
    • Znižujú krvný tlak a hladinu zlého cholesterolu.
    • Obsahuje vitamíny C, E, mangán, železo, B6 aj selén.
    • Pomáha stabilizovať krvný cukor.
    • Pôsobí ako prevencia pri chorobách žíl.
    • Zhoršuje vstrebávanie vápnika.
    • Odporúča sa konzumovať pri dne a reume.



    Či už si pór dáme do šalátu, do polievky, do slaného koláča, alebo len tak na surovo, môžeme si byť istí, že robíme pre svoje zdravie užitočnú vec.

    Na záver vám ponúkame krátke video s receptom:


    Upozornenie: Ľudia trpiaci chorobou obličiek, alebo žlčníka by mali pór konzumovať len zriedka!!!

    pór 2.jpg

    Zdroj obrázkov: pixabay.com aaa
      Odosielanie komentárov je zakázané.

    Article Tags

    Collapse

    Latest Articles

    Collapse

    • Super jednoduché vianočné vínové pečivo
      redakcia











      Vianoce sa nezadržateľne blížia. Ak ich chceme prežiť s čo najmenším stresom, začnime si piecť suché koláčiky už dnes.
      Ponúkame vám recept na obľúbené vianočné vínové pečivo. Je to veľmi rýchly a jednoduchý recept.

      Čo budeme potrebovať:

      30 dkg hladkej múky
      25 dkg masla
      7 pl bieleho vína
      práškový a vanilkový cukor na obalenie

      Postup je celkom jednoduchý,...
      22.11.2017, 14:54
    • Pečený čaj
      redakcia

      Počuli ste už o pečenom čaji?

      Je to čajík, ktorý vám dodá nielen energiu, ale zlepší aj imunitu a tým celkové zdravie. Príjemná atmosféra s horúcim nápojom v rukách a krásna šíriaca sa vôňa po izbe dodá vášmu domovu teplo aj v tomto nepríjemnom počasí.
      Ak ste o ňom ešte nepočuli, ponúkame vám recept, ako si ho doma pripraviť.

      Čo budeme potrebovať:
      1,5 kg sliviek
      0.5 kg jabĺk
      0,5 kg nektariniek
      3 citróny
      Brusnice
      ...
      22.11.2017, 14:08
    • Vianočné medovníčky mäkké
      redakcia



      Vianoce sa nezadržateľne blížia a určite si takmer v každej rodine pečieme vianočné perníčky. Ponúkame vám overený recept na zaručene hneď mäkké vianočné perníčky.

      Čo budeme potrebovať:
      600 g hladkej múky
      200g práškového cukru
      150g masla
      3 vajíčka
      6 PL medu
      1 ČL sóda bikarbóny
      1ČL mletej škorice
      1 ČL perníkového korenia
      2 PL kakaa
      tuk na vymastenie plechu a 1 vajíčko na potretie perníčkov...
      21.11.2017, 13:07
    • Rýchly hrnčekový koláč
      redakcia





      Rýchly čokoládový koláčik, ktorý chutí každému.


      Potrebujeme:
      • 5 vajec
      • 1 hrnček polohrubej múky
      • 1/2 hrnčeka kryštáľového cukru
      • 1/2 hrnčeka oleja
      • 1/3 hrnčeka granka
      • 1 prášok do pečiva
      • Na poliatie nesca káva
      • Na vrch várová čokoláda + šľahačka

      Postup:

      Všetky suroviny na koláč jednoducho zmiešame a vylejeme na plech vystlaný papierom. Pečiem zhruba 15 minút (záleží od rúry).
      Necháme trochu vychladnúť...
      16.11.2017, 10:16
    • Špenát
      redakcia

      Hovorí sa, že ho buď milujeme, alebo nenávidíme. Poďme sa naň teda pozrieť podrobnejšie.
      Čo o ňom vieme:
      • Listová zelenina pochádzajúca z Ázie.
      • Je to jedna z najvýživnejších potravín na svete.
      • Má minimum kalórií (v jednej šálke ani nie 10 kalórií) .
      • Obsahuje kyselinu listovú, mangán, bielkoviny, sacharidy, vlákninu, vápnik, draslík, zinok, sodík, fosfor, meď, magnézium, selén, vitamín A, B, C, E a K.
      • Pôsobí ako prevencia proti rakovine.
      • Chráni mozog
      ...
      29.9.2017, 08:47
    • Raffaello
      redakcia
      Určite poznáte pochúťku s názvom Raffaello. Veľmi jednoducho si podobnú maškrtu vieme pripraviť aj doma.
      Čo budeme potrebovať:
      • Kokos
      • Sladené mlieko – Salko
      • Mandle
      • Malé košíčky




      V miske si zmiešame kokos a salko do polotuhej hmoty (1ks salka, 1,5 balíčka kokosu) a dáme do chladničky stuhnúť.
      Mandle ak nemáme lúpané, tak ich zalejeme horúcou vodou a po chvíľke nám pôjde šupka krásne dole.
      Z misky odoberieme tak pol PL hmoty, vložíme...
      27.9.2017, 13:26
    Pracujem...
    X