Oznámenie

Collapse
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Med

Collapse
X
Collapse

  • Med

    Click image for larger version  Name:	med.jpg Views:	1 Size:	98,1 KB ID:	76572
    Ďalšou neodmysliteľnou súčasťou vianočného obdobia je vôňa chuť medu. Dávame si ho do čaju, pridávame do vianočného pečiva a samozrejme počas štedrovečernej večere lejeme na oplátku.
    V neposlednom rade sa často pridáva do mnohých jedál.
    Med má blahodárne účinky na náš organizmus a množstve jeho pozitív možno ani netušíme. Poďme sa naň teda pozrieť podrobnejšie.

    Čo o ňom vieme:
    • často mu hovoríme hojivý zázrak, alebo tekuté zlato
    • základný materiál pre med je nektár z kvetov
    • radí sa medzi superpotraviny
    • podporuje trávenie
    • posilňuje imunitný systém
    • zbavuje telo jedov
    • zmierňuje migrénu
    • pomáha liečiť vírusové ochorenia
    • má protizápalové a aj antibakteriálne účinky
    • pôsobí proti rakovine hrubého čreva
    • má upokojujúce účinky na nervovú sústavu
    • čistí pleť
    • zlepšuje spánok
    • pomáha pri problémoch so srdcom
    • lieči popáleniny a ranyň
    • zjemňuje popukané pery
    • je často súčasťou okrasných kúr na pleť a vlasy
    • pomáha pri žalúdočných vredoch, hnačke, zápche a pri chorobách pečene
    • používa sa pri prechladnutiach, chrípke, aftoch, zápaloch ústnej dutiny
    • je taktiež zdrojom rýchlej energie
    Možno ste o ňom nevedeli, že je to rýchla záchrana po opici. Ráno si treba dať polievkovú lyžicu medu a čerstvo vytlačenú šťavu z pomaranča.
    Do čaju ho nikdy nepridávame do čerstvo zaliateho, zničia sa tak všetky dobré látky obsiahnuté v mede. Čaj by mal mať tak 40stupňov....

    Click image for larger version  Name:	med2.jpg Views:	1 Size:	113,9 KB ID:	76573
      Odosielanie komentárov je zakázané.

    Štátna účelová dotácia

    Collapse

    Značky

    Collapse

    Najnovšie články

    Collapse

    • Čerešne
      VierkaC

      Vedeli ste o tom, že v priemere na jednom čerešňovom strome vyrastie toľko čerešní, že by sa z nich dalo upiecť 70 čerešňových koláčov? ...
      13.6.2018, 11:51
    • Rebarbora
      VierkaC

      Hoci na prvý pohľad vyzerá, ako obyčajná burina v záhrade, je to rastlina plný látok, ktoré blahodárne pôsobia na ľudský organizmus. ...
      7.6.2018, 13:04
    • Avokádo
      VierkaC
      Avokádo je v poslednej dobe čoraz obľúbenejšie ovocie. Je veľmi chutné, zdravé, vďaka svojej skoro až maslovej konzistencii sa jednoducho kombinuje do rôznych jedál. ...
      1.6.2018, 11:39
    • Bryndza
      VierkaC
      Bryndza je považované za naše slovenské biele zlato. ...
      29.5.2018, 09:12
    • Jahody
      VierkaC


      Určite by ste ich mali zaradiť do svojho jedálnička. Sú krásne, voňavé, chutné a ešte aj zdravé. ...
      23.5.2018, 10:36
    • Bazový sirup od babičky
      VierkaC


      Chuť tohoto domáceho sirupu si pamätám od detstva. Pripomína mi krásne letné dni na prázdninách u starých rodičov. ...
      18.5.2018, 11:34
    Pracujem...
    X