Oznámenie

Collapse
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Fašiangové maškrty

Collapse
X
Collapse

  • Fašiangové maškrty

    Fašiangy sa začínajú deň po Troch kráľoch 7. januára a končia sa pohyblivým utorkom pred Popolcovou alebo tzv. škaredou stredou, ktorá v roku 2018 pripadla na 14. februára. Sú obdobím jedla a zábavy.

    K fašiangom neodmysliteľne patria šišky a fánky. Ponúkame vám overený recept na obe dobroty. Ak ste ešte neskúšali, tak smelo do toho.
    Šišky:
    Click image for larger version  Name:	1.jpg Views:	1 Size:	113,5 KB ID:	76797
    • 1 kg polohrubej (výberovej) múky
    • 1 kocka čerstvého droždia
    • 6 dl mlieka
    • 1 smotana na šľahanie (poctivá 33%-ná) o objeme 250 ml
    • 1 kávová lyžička soli
    • 2 kávové lyžičky cukru
    • 4 žĺtky (ak sú vajíčka väčšie, stačia 3)
    • 0,5 dl rumu
    • na dochutenie - lekvár, práškový cukor, jogurt, snehová pena zo zvyšných bielkov
    POSTUP:
    Z kvásku a zvyšných surovín si vypracujeme jemné cesto, ktoré necháme 1 hodinu podkysnúť.
    Z vyvaľkaného cesta vykrajujeme šišky, ktoré smažíme na teplom oleji do zlatista.
    Naplníme lekvárom a poprášime práškovým cukrom.

    Fánky (pečené)

    Click image for larger version  Name:	f2.jpg Views:	1 Size:	44,1 KB ID:	76799
    • 40dkg hladnej múky
    • 1 hera
    • 1 kyslá pochúťková smotana
    • 1 žĺtok
    • Štipka soli
    POSTUP:
    Cesto si pripravíme deň vopred, nakrájame na kocky - obĺžničky, v strede nakrojíme 1-2 čiarky.
    Každý kúsok obalíme v kryštálovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie do zlatista.
    Chutia lepšie ako vysmážané a vydržia aj týždeň, pokiaľ sa skôr nezjedia.
    Priložené súbory
    Last edited by VierkaC; 29.1.2018, 15:53.
      Odosielanie komentárov je zakázané.

    Štátna účelová dotácia

    Collapse

    Značky

    Collapse

    Najnovšie články

    Collapse

    • Zimujeme a wellnessujeme spolu v hoteloch SOREA
      VierkaC
      Zimujeme a wellnessujeme spolu v hoteloch SOREA
      Zo zjazdoviek rovno do našich wellness centier

      Rok sa pomaly dostáva do svojej záverečnej etapy a prináša so sebou aj posledné ročné obdobie. Zima vo Vysokých a Nízkych Tatrách, na Spiši ale aj v Bratislave má svoje čaro. Po náročnom dni plnom zimných športov, turistiky alebo prechádzok nádhernou zimnou prírodou každému dobre padne oddych vo wellness centrách hotelov spoločnosti SOREA, ktorá pre nasledujúcu...
      18.12.2018, 11:42
    • Neviete, čo nakúpiť na Vianoce? Nechajte si poradiť
      VierkaC


      Všade stále počujete, že Vianoce sa blížia. Málokto už Vám ale poradí, aký darček pre koho vybrať, aby ste prekvapili a neopakovali darčeky z predchádzajúcich rokov. Každý sa ale stará o zuby, a keď darujete niečo zo starostlivosti o ústnu dutinu, tak nielen že potešíte, ale aj darujete cestu k zdravším zubom.

      Pre najmenších členov rodiny
      Potešiť niekoho o dve generácie mladšieho nie je jednoduché. Pokiaľ máte vnúčatká malá, tak už od troch rokov im...
      8.11.2018, 12:52
    • Cuketa
      VierkaC



      Ponúkame dva jednoduché a overené recepty na jej spracovanie. Povieme si, ako si môžeme pripraviť cuketový koláč na sladko a cuketový koláč na slano. ...
      20.8.2018, 13:32
    • Letné osviežujúce nápoje
      VierkaC


      Ak patríte k tým, čo si teplé letné dni radi spríjemnia osviežujúcim nealko nápojom, ponúkame vám zopár tipov. ...
      2.8.2018, 11:24
    • Rekreačné pobyty so štátnou účelovou dotáciou pre dôchodcov SR na rok 2018 sú tu opäť!
      VierkaC




      Hotelová spoločnosť SOREA a Zámok Topoľčianky aj tento rok poskytujú rekreačné pobyty so štátnou účelovou dotáciou v tých najatraktívnejších lokalitách Slovenska. Pobytu sa môže zúčastniť poberateľ starobného dôchodku, predčasného starobného dôchodku alebo výsluhového dôchodku, ktorý nevykonáva činnosť zakladajúcu nárok na príjem zo závislej
      činnosti alebo na príjem z podnikania a z inej samostatnej zárobkovej činnosti,...
      30.7.2018, 09:48
    • Banánový chlebík
      VierkaC

      Určite sa už aj vám stalo, že ste doma našli prezreté banány s takmer čiernou šupkou. Nezúfajte! Ponúkame spôsob, ako neplytvať a využiť aj na oko nepoužiteľné. V redakcii sme vyskúšali tento banánový chlebík a teší sa veľkému úspechu v našich rodinách. ...
      24.7.2018, 13:50
    Pracujem...
    X