Oznámenie

Collapse
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Pudingový koláč vhodný pre všetky vekové kategórie

Collapse
X
Collapse

  • Pudingový koláč vhodný pre všetky vekové kategórie

    Click image for larger version  Name:	pudingoš1ň.jpg Views:	1 Size:	149,8 KB ID:	76874



    Jednoduchý, chutný, mäkkučký, a bez kysnutia. Našla som a už niekoľkokrát piekla tento skvelý koláč bez kysnutia. Nakoľko mal úspech u každého od detí, cez dospelých až po moju babičku, rozhodla som sa, že sa podelím o recept a posuniem ho ďalej.

    Cesto:
    • 900 g hladkej múky
    • 5 pl oleja
    • 100 g práškového cukru
    • štipka soli
    • 1 prášok do pečiva
    • 2 kocky droždia
    • 400 ml vlažného mlieka
    • sneh z 3 bielkov
    Plnka:
    • 500 ml mlieka
    • 2 čokoládové pudingy
    • 4 pl kakaa
    • 300 g kryštáľového cukru
    • 250 g palmarínu
    Na potretie:
    • 50 g rozpusteného masla

    Ako prvé si treba pripraviť plnku, aby nám stihla vychladnúť. Zo surovín si spravíme klasickým spôsobom puding. Do ešte horúceho pridáme palmarín a miešame, kým sa nespojí s pudingom do jednej hmoty.. Necháme chladnúť.

    Suroviny na cesto pekne spracujeme a nakoniec pridáme sneh a jemne premiešame. Vznikne krásne nadýchané cesto. Výhodou je, že nemusíme čakať, kým cesto vykysne. Hneď si ho rozdelíme na 6 rovnakých dielov.

    Každý vyvaľkáme, naplníme pudingovou plnkou a zavinieme. Po 2 ks prepletieme a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo na vymastený plech.

    Z tohoto množstva nám vzniknú 3 pletence. Potrieme rozpusteným maslom a hneď pečieme do zlatista. V rúre sa koláčiky krásne nadýchnu.

    Nevadí, ak vrch pletenca sem tam popraská, na jeho fantastickej chuti mu to vôbec neuberie. Pred podávaním poprášime práškovým cukrom.

    Dobrú chuť.

    Foto pred pečením:

    Click image for larger version  Name:	pudingoš2.jpg Views:	1 Size:	107,5 KB ID:	76875

    Foto po upečení:

    Click image for larger version  Name:	pudingoš 3.jpg Views:	1 Size:	179,9 KB ID:	76876





    Last edited by VierkaC; 5.3.2018, 06:28.
      Odosielanie komentárov je zakázané.

    Štátna účelová dotácia

    Collapse

    Značky

    Collapse

    Najnovšie články

    Collapse

    Pracujem...
    X