Oznámenie

Collapse
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Veľkonočný baranček

Collapse
X
Collapse

  • Veľkonočný baranček

    Blížia sa nám veľkonočné sviatky ku ktorým neodmysliteľne patria nielen vajíčka, zajace, ale aj veľkonočný baranček. U mojej babičky nikdy nechýbal práve takýto pečený. Click image for larger version

Name:	baranček2.jpg
Views:	1
Size:	221,3 KB
ID:	76963
    Čo potrebujeme:

    22 dkg polohrubej múky
    18 dkg práškového cukru
    1 dcl oleja
    1 dcl vody
    1 PL prášku do pečiva
    4 vajcia

    Postup:

    V miske premiešame cukor, múku a prášok do pečiva. Zvlášť vypracujeme žĺtky s olejom a vodou.
    Potom všetko dohromady vymiešame do hladka. Nakoniec pridáme sneh s bielkov.
    Formu na barančeka si riadne vymažeme a vysypeme strúhankou.
    Do prednej časti barančekovej formy nalejeme cesto, priklopíme chrbtovou časťou formy a pečieme pre istotu na plechu (keby trochu vykypelo).
    Upečeného baránka necháme vo forme trochu vychladnúť. Opatrne ho z formy vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.
    Hotového môžeme ozdobiť cukrom, alebo cukrovou polevou podľa vlastného želania.
      Odosielanie komentárov je zakázané.

    Štátna účelová dotácia

    Collapse

    Značky

    Collapse

    Najnovšie články

    Collapse

    Pracujem...
    X