Oznámenie

Collapse
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Čerešne

Collapse
X
Collapse

  • Čerešne

    Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	1
Size:	113,4 KB
ID:	77170
    Vedeli ste o tom, že v priemere na jednom čerešňovom strome vyrastie toľko čerešní, že by sa z nich dalo upiecť 70 čerešňových koláčov?

    Poďme sa spoločne pozrieť prečo sa odporúča konzumácia čerešní.
    • Pôsobia omladzujúco na pleť.
    • Posilňujú imunitný systém.
    • Pomáhajú pri redukcii hmotnosti.
    • Pôsobia protizápalovo.
    • Podporujú stavbu kostí, zubov a zároveň pomáhajú pri paradentóze.
    • Pomáhajú pri liečbe cukrovky.
    • Majú laxatívny účinok, čím sú účinné pri zápche.
    • Obsahujú vitamíny A,B1,B2,B6,C,K,E a kyselinu listovú.
    • Z minerálov obsahujú vápnik, horčík, draslík, meď, fosfor železo,zinok a mangán.
    • Pomáhajú vylučovať kyselinu močovú, čistia obličky a pomáhajú pri dne.
    • Vďaka jódu podporujú činnosť štítnej žľazy.
    Click image for larger version

Name:	4.jpg
Views:	1
Size:	170,6 KB
ID:	77171

    Mali by sme využiť, že práve v tomto období sú stromy husto obsypané týmito sladkými plodmi a najedzme sa ich do sýta. Môžeme si pripraviť koláč, akékoľvek jedlo na sladko, džem, zamraziť, zavariť.

    Click image for larger version

Name:	2.jpg
Views:	1
Size:	533,1 KB
ID:	77172

    Ponúkame recept na jednoduchú a lahodnú bublaninu.

    Potrebujeme:
    • 20 dkg polohrubej múky
    • 20 dkg cukru
    • 4 žĺtka
    • 1 prášok do pečiva
    • 1 dcl oleja
    • 1 dcl mlieka
    • sneh zo 4 bielkov
    Všetky suroviny zmiešame v miske a nakoniec pridáme sneh so 4 bielkov. Cesto si zľahka vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a poukladáme naň čerešne. (je na vás, či vykôstkujete, alebo nie) .
    Pečieme pri cca 175 stupňoch, kým nie je bublanina hotová.

    Click image for larger version

Name:	5.jpg
Views:	1
Size:	325,8 KB
ID:	77173
      Odosielanie komentárov je zakázané.

    Štátna účelová dotácia

    Collapse

    Značky

    Collapse

    Najnovšie články

    Collapse

    • Čerešne
      VierkaC

      Vedeli ste o tom, že v priemere na jednom čerešňovom strome vyrastie toľko čerešní, že by sa z nich dalo upiecť 70 čerešňových koláčov? ...
      13.6.2018, 11:51
    • Rebarbora
      VierkaC

      Hoci na prvý pohľad vyzerá, ako obyčajná burina v záhrade, je to rastlina plný látok, ktoré blahodárne pôsobia na ľudský organizmus. ...
      7.6.2018, 13:04
    • Avokádo
      VierkaC
      Avokádo je v poslednej dobe čoraz obľúbenejšie ovocie. Je veľmi chutné, zdravé, vďaka svojej skoro až maslovej konzistencii sa jednoducho kombinuje do rôznych jedál. ...
      1.6.2018, 11:39
    • Bryndza
      VierkaC
      Bryndza je považované za naše slovenské biele zlato. ...
      29.5.2018, 09:12
    • Jahody
      VierkaC


      Určite by ste ich mali zaradiť do svojho jedálnička. Sú krásne, voňavé, chutné a ešte aj zdravé. ...
      23.5.2018, 10:36
    • Bazový sirup od babičky
      VierkaC


      Chuť tohoto domáceho sirupu si pamätám od detstva. Pripomína mi krásne letné dni na prázdninách u starých rodičov. ...
      18.5.2018, 11:34
    Pracujem...
    X