Oznámenie

Collapse
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Ako si pripraviť probiotický výrobok

Collapse
X
  • Filter
  • Čas
  • Zobraziť
Clear All
Nové príspevky

  • Ako si pripraviť probiotický výrobok

    1 l mlieka a 1 lyžica živého jogurtu probio

    Postup:

    V hrnci zohrejte mlieko na 43 - 45 st.C.Odoberte za naberačku do šálky a rozmiešajte v ňom vrchovatú lyžicu jogurtu. Vlejte do hrnca a premiešajte. Jogurtové baktérie potrebujú na rast niekoľko hodín tepla a pokoj. Konštantnú teplotu udržíte tak, že uzavretý hrniec dáte napr. pod perinu, alebo obsah nalejete do termosky. Potom sa už s nádobou nemá hýbať.
    Kým jogurt stuhne, trvá to 4 - 8 hodín. Hotový jogurt hneď ochlaďte , najlepšie v chladničke, lebo inak bude kvasenie pokračovať a jogurt skysne.
    Hotový jogurt vydrží 4 - 5 dní. Môžete si z neho odložiť na prípravu novej dávky. Po viacnásobnom použití domáceho jogurtu si kúpte nový.
    to som ja,koza,vaša mama!
Pracujem...
X