Oznámenie

Collapse
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Bryndza

Collapse
X
Collapse

  • Bryndza

    Click image for larger version  Name:	bryndza3.jpg Views:	1 Size:	215,8 KB ID:	77133Bryndza je považované za naše slovenské biele zlato.

    Poďme sa pozrieť prečo:
    • Prirodzene upravuje črevnú mikroflóru.
    • Čistí krv.
    • Znižuje hladinu cholesterolu.
    • Pôsobí ako prevencia proti osteoporóze.
    • Znižuje krvný tlak.
    • Zlepšuje imnunitu.
    • Je prírodným liečivom proti cukrovke.
    • Chráni organizmus pred hepatitídou.
    • Posiľňuje činnosť srdca.
    • Ochraňuje pred kardiovaskulárnymi ochoreniami.
    • Pomáha pri problémoch s trávením.
    • Pôsobí na dobrú kvalitu kostí.
    • Pomáha predchádzať kŕčovým žilám.
    • Vďaka baktériám, ktoré obsahuje, chráni pred rakovinou.
    Click image for larger version  Name:	bryndza.jpg Views:	1 Size:	286,3 KB ID:	77134

    Bryndzu ktorá je čisto z ovčieho mlieka zoženieme priamo na salašoch.
    Ak si ju však kúpime v obchode, určite je miešaná aj z kravského mlieka.
    Najzdravšie je konzumovať priamo, bez tepelnej úpravy napríklad v nátierkach.
    Kto však nemá rád priamu konzumáciu bryndze, môže si spraviť polievku, bryndzové halušky, pirohy plnené bryndzou, alebo bryndzový koláč.
    Ponúkame vám recepty na nátierku a bryndzový posúch.

    Bryndzová nátierka
    Click image for larger version  Name:	bryndza2.jpg Views:	1 Size:	340,4 KB ID:	77135



    Potrebujeme:
    • bryndzu
    • cibuľku
    • maslo
    • červenú papriku
    Cibuľku si nakrájame na jemno, pridáme bryndzu, maslo a červenú papriku. Všetko spolu vymiešame a môžeme konzumovať napríklad na čerstvom chlebíku.
    Bryndzový posúch



    Potrebujeme:
    • 50 dkg hladkej múky
    • 5 dkg masla
    • 300 ml mlieka
    • 1/2 kocky droždia
    • 1čl soli
    • 1čl cukru
    Z týchto surovín vypracujeme vláčne cesto a necháme podkysnúť. Nakysnuté cesto rozvaľkáme zruba na veľkosť plechu (ideálna hrúbka je asi 0,5cm), na ktorom ho budeme piecť.
    200 g bryndze si zmiešame so 150 g pochúťkovej smotany. Touto zmesou potrieme celý posúch a necháme ešte 10 minút kysnúť. Potom posypeme najemno nakrájaným kôprom a pečieme 15-20 minút pri 180 stupňoch.
    Konzumovať môžeme ako prílohu k polievkam, alebo len jednoducho ako slaný dezert.
    Pre vylepšenie môžete na vrch pred pečením posypať nadrobno nakrájanú slaninku.
    Last edited by VierkaC; 29.5.2018, 11:43.
      Odosielanie komentárov je zakázané.

    Štátna účelová dotácia

    Collapse

    Značky

    Collapse

    Najnovšie články

    Collapse

    • Zimujeme a wellnessujeme spolu v hoteloch SOREA
      VierkaC
      Zimujeme a wellnessujeme spolu v hoteloch SOREA
      Zo zjazdoviek rovno do našich wellness centier

      Rok sa pomaly dostáva do svojej záverečnej etapy a prináša so sebou aj posledné ročné obdobie. Zima vo Vysokých a Nízkych Tatrách, na Spiši ale aj v Bratislave má svoje čaro. Po náročnom dni plnom zimných športov, turistiky alebo prechádzok nádhernou zimnou prírodou každému dobre padne oddych vo wellness centrách hotelov spoločnosti SOREA, ktorá pre nasledujúcu...
      18.12.2018, 11:42
    • Neviete, čo nakúpiť na Vianoce? Nechajte si poradiť
      VierkaC


      Všade stále počujete, že Vianoce sa blížia. Málokto už Vám ale poradí, aký darček pre koho vybrať, aby ste prekvapili a neopakovali darčeky z predchádzajúcich rokov. Každý sa ale stará o zuby, a keď darujete niečo zo starostlivosti o ústnu dutinu, tak nielen že potešíte, ale aj darujete cestu k zdravším zubom.

      Pre najmenších členov rodiny
      Potešiť niekoho o dve generácie mladšieho nie je jednoduché. Pokiaľ máte vnúčatká malá, tak už od troch rokov im...
      8.11.2018, 12:52
    • Cuketa
      VierkaC



      Ponúkame dva jednoduché a overené recepty na jej spracovanie. Povieme si, ako si môžeme pripraviť cuketový koláč na sladko a cuketový koláč na slano. ...
      20.8.2018, 13:32
    • Letné osviežujúce nápoje
      VierkaC


      Ak patríte k tým, čo si teplé letné dni radi spríjemnia osviežujúcim nealko nápojom, ponúkame vám zopár tipov. ...
      2.8.2018, 11:24
    • Rekreačné pobyty so štátnou účelovou dotáciou pre dôchodcov SR na rok 2018 sú tu opäť!
      VierkaC




      Hotelová spoločnosť SOREA a Zámok Topoľčianky aj tento rok poskytujú rekreačné pobyty so štátnou účelovou dotáciou v tých najatraktívnejších lokalitách Slovenska. Pobytu sa môže zúčastniť poberateľ starobného dôchodku, predčasného starobného dôchodku alebo výsluhového dôchodku, ktorý nevykonáva činnosť zakladajúcu nárok na príjem zo závislej
      činnosti alebo na príjem z podnikania a z inej samostatnej zárobkovej činnosti,...
      30.7.2018, 09:48
    • Banánový chlebík
      VierkaC

      Určite sa už aj vám stalo, že ste doma našli prezreté banány s takmer čiernou šupkou. Nezúfajte! Ponúkame spôsob, ako neplytvať a využiť aj na oko nepoužiteľné. V redakcii sme vyskúšali tento banánový chlebík a teší sa veľkému úspechu v našich rodinách. ...
      24.7.2018, 13:50
    Pracujem...
    X