Oznámenie

Collapse
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Bryndza

Collapse
X
Collapse

  • Bryndza

    Click image for larger version  Name:	bryndza3.jpg Views:	1 Size:	215,8 KB ID:	77133Bryndza je považované za naše slovenské biele zlato.

    Poďme sa pozrieť prečo:
    • Prirodzene upravuje črevnú mikroflóru.
    • Čistí krv.
    • Znižuje hladinu cholesterolu.
    • Pôsobí ako prevencia proti osteoporóze.
    • Znižuje krvný tlak.
    • Zlepšuje imnunitu.
    • Je prírodným liečivom proti cukrovke.
    • Chráni organizmus pred hepatitídou.
    • Posiľňuje činnosť srdca.
    • Ochraňuje pred kardiovaskulárnymi ochoreniami.
    • Pomáha pri problémoch s trávením.
    • Pôsobí na dobrú kvalitu kostí.
    • Pomáha predchádzať kŕčovým žilám.
    • Vďaka baktériám, ktoré obsahuje, chráni pred rakovinou.
    Click image for larger version  Name:	bryndza.jpg Views:	1 Size:	286,3 KB ID:	77134

    Bryndzu ktorá je čisto z ovčieho mlieka zoženieme priamo na salašoch.
    Ak si ju však kúpime v obchode, určite je miešaná aj z kravského mlieka.
    Najzdravšie je konzumovať priamo, bez tepelnej úpravy napríklad v nátierkach.
    Kto však nemá rád priamu konzumáciu bryndze, môže si spraviť polievku, bryndzové halušky, pirohy plnené bryndzou, alebo bryndzový koláč.
    Ponúkame vám recepty na nátierku a bryndzový posúch.

    Bryndzová nátierka
    Click image for larger version  Name:	bryndza2.jpg Views:	1 Size:	340,4 KB ID:	77135



    Potrebujeme:
    • bryndzu
    • cibuľku
    • maslo
    • červenú papriku
    Cibuľku si nakrájame na jemno, pridáme bryndzu, maslo a červenú papriku. Všetko spolu vymiešame a môžeme konzumovať napríklad na čerstvom chlebíku.
    Bryndzový posúch



    Potrebujeme:
    • 50 dkg hladkej múky
    • 5 dkg masla
    • 300 ml mlieka
    • 1/2 kocky droždia
    • 1čl soli
    • 1čl cukru
    Z týchto surovín vypracujeme vláčne cesto a necháme podkysnúť. Nakysnuté cesto rozvaľkáme zruba na veľkosť plechu (ideálna hrúbka je asi 0,5cm), na ktorom ho budeme piecť.
    200 g bryndze si zmiešame so 150 g pochúťkovej smotany. Touto zmesou potrieme celý posúch a necháme ešte 10 minút kysnúť. Potom posypeme najemno nakrájaným kôprom a pečieme 15-20 minút pri 180 stupňoch.
    Konzumovať môžeme ako prílohu k polievkam, alebo len jednoducho ako slaný dezert.
    Pre vylepšenie môžete na vrch pred pečením posypať nadrobno nakrájanú slaninku.
    Last edited by VierkaC; 29.5.2018, 10:43.
      Odosielanie komentárov je zakázané.

    Štátna účelová dotácia

    Collapse

    Značky

    Collapse

    Najnovšie články

    Collapse

    • Čerešne
      VierkaC

      Vedeli ste o tom, že v priemere na jednom čerešňovom strome vyrastie toľko čerešní, že by sa z nich dalo upiecť 70 čerešňových koláčov? ...
      13.6.2018, 11:51
    • Rebarbora
      VierkaC

      Hoci na prvý pohľad vyzerá, ako obyčajná burina v záhrade, je to rastlina plný látok, ktoré blahodárne pôsobia na ľudský organizmus. ...
      7.6.2018, 13:04
    • Avokádo
      VierkaC
      Avokádo je v poslednej dobe čoraz obľúbenejšie ovocie. Je veľmi chutné, zdravé, vďaka svojej skoro až maslovej konzistencii sa jednoducho kombinuje do rôznych jedál. ...
      1.6.2018, 11:39
    • Bryndza
      VierkaC
      Bryndza je považované za naše slovenské biele zlato. ...
      29.5.2018, 09:12
    • Jahody
      VierkaC


      Určite by ste ich mali zaradiť do svojho jedálnička. Sú krásne, voňavé, chutné a ešte aj zdravé. ...
      23.5.2018, 10:36
    • Bazový sirup od babičky
      VierkaC


      Chuť tohoto domáceho sirupu si pamätám od detstva. Pripomína mi krásne letné dni na prázdninách u starých rodičov. ...
      18.5.2018, 11:34
    Pracujem...
    X