Oznámenie

Collapse
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Bryndza

Collapse
X
Collapse

  • Bryndza

    Click image for larger version  Name:	bryndza3.jpg Views:	1 Size:	215,8 KB ID:	77133Bryndza je považované za naše slovenské biele zlato.

    Poďme sa pozrieť prečo:
    • Prirodzene upravuje črevnú mikroflóru.
    • Čistí krv.
    • Znižuje hladinu cholesterolu.
    • Pôsobí ako prevencia proti osteoporóze.
    • Znižuje krvný tlak.
    • Zlepšuje imnunitu.
    • Je prírodným liečivom proti cukrovke.
    • Chráni organizmus pred hepatitídou.
    • Posiľňuje činnosť srdca.
    • Ochraňuje pred kardiovaskulárnymi ochoreniami.
    • Pomáha pri problémoch s trávením.
    • Pôsobí na dobrú kvalitu kostí.
    • Pomáha predchádzať kŕčovým žilám.
    • Vďaka baktériám, ktoré obsahuje, chráni pred rakovinou.
    Click image for larger version  Name:	bryndza.jpg Views:	1 Size:	286,3 KB ID:	77134

    Bryndzu ktorá je čisto z ovčieho mlieka zoženieme priamo na salašoch.
    Ak si ju však kúpime v obchode, určite je miešaná aj z kravského mlieka.
    Najzdravšie je konzumovať priamo, bez tepelnej úpravy napríklad v nátierkach.
    Kto však nemá rád priamu konzumáciu bryndze, môže si spraviť polievku, bryndzové halušky, pirohy plnené bryndzou, alebo bryndzový koláč.
    Ponúkame vám recepty na nátierku a bryndzový posúch.

    Bryndzová nátierka
    Click image for larger version  Name:	bryndza2.jpg Views:	1 Size:	340,4 KB ID:	77135



    Potrebujeme:
    • bryndzu
    • cibuľku
    • maslo
    • červenú papriku
    Cibuľku si nakrájame na jemno, pridáme bryndzu, maslo a červenú papriku. Všetko spolu vymiešame a môžeme konzumovať napríklad na čerstvom chlebíku.
    Bryndzový posúch



    Potrebujeme:
    • 50 dkg hladkej múky
    • 5 dkg masla
    • 300 ml mlieka
    • 1/2 kocky droždia
    • 1čl soli
    • 1čl cukru
    Z týchto surovín vypracujeme vláčne cesto a necháme podkysnúť. Nakysnuté cesto rozvaľkáme zruba na veľkosť plechu (ideálna hrúbka je asi 0,5cm), na ktorom ho budeme piecť.
    200 g bryndze si zmiešame so 150 g pochúťkovej smotany. Touto zmesou potrieme celý posúch a necháme ešte 10 minút kysnúť. Potom posypeme najemno nakrájaným kôprom a pečieme 15-20 minút pri 180 stupňoch.
    Konzumovať môžeme ako prílohu k polievkam, alebo len jednoducho ako slaný dezert.
    Pre vylepšenie môžete na vrch pred pečením posypať nadrobno nakrájanú slaninku.
    Last edited by VierkaC; 29.5.2018, 10:43.
      Odosielanie komentárov je zakázané.

    Štátna účelová dotácia

    Collapse

    Značky

    Collapse

    Najnovšie články

    Collapse

    • Letné osviežujúce nápoje
      VierkaC


      Ak patríte k tým, čo si teplé letné dni radi spríjemnia osviežujúcim nealko nápojom, ponúkame vám zopár tipov. ...
      2.8.2018, 10:24
    • Rekreačné pobyty so štátnou účelovou dotáciou pre dôchodcov SR na rok 2018 sú tu opäť!
      VierkaC




      Hotelová spoločnosť SOREA a Zámok Topoľčianky aj tento rok poskytujú rekreačné pobyty so štátnou účelovou dotáciou v tých najatraktívnejších lokalitách Slovenska. Pobytu sa môže zúčastniť poberateľ starobného dôchodku, predčasného starobného dôchodku alebo výsluhového dôchodku, ktorý nevykonáva činnosť zakladajúcu nárok na príjem zo závislej
      činnosti alebo na príjem z podnikania a z inej samostatnej zárobkovej činnosti,...
      30.7.2018, 08:48
    • Banánový chlebík
      VierkaC

      Určite sa už aj vám stalo, že ste doma našli prezreté banány s takmer čiernou šupkou. Nezúfajte! Ponúkame spôsob, ako neplytvať a využiť aj na oko nepoužiteľné. V redakcii sme vyskúšali tento banánový chlebík a teší sa veľkému úspechu v našich rodinách. ...
      24.7.2018, 12:50
    • Baklažán
      VierkaC



      Vedeli ste o tom, ako je pre zdravie prospešný baklažán? ...
      12.7.2018, 08:37
    • Domáca zmrzlina
      VierkaC





      Každý z nás si dokáže vyčarovať domácu zmrzlinu podľa vlastnej chuti. ...
      4.7.2018, 10:27
    • Citrónové osvieženie
      VierkaC



      Cez tieto teplé letné dni padne vhod na osvieženie pohár studenej vody s citrónom. Poďme sa spoločne pozrieť, čo okrem osvieženia nám citrón ponúka. ...
      29.6.2018, 12:20
    Pracujem...
    X