Oznámenie

Collapse
Zatiaľ žiadne oznámenie.

Bryndza

Collapse
X
Collapse

  • Bryndza

    Click image for larger version  Name:	bryndza3.jpg Views:	1 Size:	215,8 KB ID:	77133Bryndza je považované za naše slovenské biele zlato.

    Poďme sa pozrieť prečo:
    • Prirodzene upravuje črevnú mikroflóru.
    • Čistí krv.
    • Znižuje hladinu cholesterolu.
    • Pôsobí ako prevencia proti osteoporóze.
    • Znižuje krvný tlak.
    • Zlepšuje imnunitu.
    • Je prírodným liečivom proti cukrovke.
    • Chráni organizmus pred hepatitídou.
    • Posiľňuje činnosť srdca.
    • Ochraňuje pred kardiovaskulárnymi ochoreniami.
    • Pomáha pri problémoch s trávením.
    • Pôsobí na dobrú kvalitu kostí.
    • Pomáha predchádzať kŕčovým žilám.
    • Vďaka baktériám, ktoré obsahuje, chráni pred rakovinou.
    Click image for larger version  Name:	bryndza.jpg Views:	1 Size:	286,3 KB ID:	77134

    Bryndzu ktorá je čisto z ovčieho mlieka zoženieme priamo na salašoch.
    Ak si ju však kúpime v obchode, určite je miešaná aj z kravského mlieka.
    Najzdravšie je konzumovať priamo, bez tepelnej úpravy napríklad v nátierkach.
    Kto však nemá rád priamu konzumáciu bryndze, môže si spraviť polievku, bryndzové halušky, pirohy plnené bryndzou, alebo bryndzový koláč.
    Ponúkame vám recepty na nátierku a bryndzový posúch.

    Bryndzová nátierka
    Click image for larger version  Name:	bryndza2.jpg Views:	1 Size:	340,4 KB ID:	77135



    Potrebujeme:
    • bryndzu
    • cibuľku
    • maslo
    • červenú papriku
    Cibuľku si nakrájame na jemno, pridáme bryndzu, maslo a červenú papriku. Všetko spolu vymiešame a môžeme konzumovať napríklad na čerstvom chlebíku.
    Bryndzový posúch



    Potrebujeme:
    • 50 dkg hladkej múky
    • 5 dkg masla
    • 300 ml mlieka
    • 1/2 kocky droždia
    • 1čl soli
    • 1čl cukru
    Z týchto surovín vypracujeme vláčne cesto a necháme podkysnúť. Nakysnuté cesto rozvaľkáme zruba na veľkosť plechu (ideálna hrúbka je asi 0,5cm), na ktorom ho budeme piecť.
    200 g bryndze si zmiešame so 150 g pochúťkovej smotany. Touto zmesou potrieme celý posúch a necháme ešte 10 minút kysnúť. Potom posypeme najemno nakrájaným kôprom a pečieme 15-20 minút pri 180 stupňoch.
    Konzumovať môžeme ako prílohu k polievkam, alebo len jednoducho ako slaný dezert.
    Pre vylepšenie môžete na vrch pred pečením posypať nadrobno nakrájanú slaninku.
    Last edited by VierkaC; 29.5.2018, 10:43.
      Odosielanie komentárov je zakázané.

    Štátna účelová dotácia

    Collapse

    Značky

    Collapse

    Najnovšie články

    Collapse

    • Užite si letné dni plné oddychu a krásy prírodných klenotov Slovenska s hotelovou spoločnosťou SOREA
      admin
      Leto je už za rohom a tak ako v uplynulých rokoch, aj tento rok má pre vás hotelová spoločnosť SOREA prichystanú bohatú ponuku produktových balíčkov, relaxačných procedúr a bonusových zliav na športové, zábavné či oddychové aktivity. Letnú dovolenku si môžete vychutnať vo Vysokých a Nízkych Tatrách ktoré po stáročia vzbudzujú rešpekt u každého svojho návštevníka, na Spiši prezývanom aj Klenotnica Slovenska, či v našom hlavnom meste, v Bratislave.

      Aktívny oddych a wellness pod Lomnickým...
      18.6.2019, 08:24
    • Presun Seniorklubu na Facebook
      admin
      Vážení návštevníci.
      Seniorklub bol presunutý na Facebook. Nové registrácie sem už nebudú prijímané. Nech sa páči, pripojte sa na: https://www.facebook.com/groups/SeniorklubSK/
      10.5.2019, 13:57
    • Zimujeme a wellnessujeme spolu v hoteloch SOREA
      VierkaC
      Zimujeme a wellnessujeme spolu v hoteloch SOREA
      Zo zjazdoviek rovno do našich wellness centier

      Rok sa pomaly dostáva do svojej záverečnej etapy a prináša so sebou aj posledné ročné obdobie. Zima vo Vysokých a Nízkych Tatrách, na Spiši ale aj v Bratislave má svoje čaro. Po náročnom dni plnom zimných športov, turistiky alebo prechádzok nádhernou zimnou prírodou každému dobre padne oddych vo wellness centrách hotelov spoločnosti SOREA, ktorá pre nasledujúcu...
      18.12.2018, 10:42
    • Neviete, čo nakúpiť na Vianoce? Nechajte si poradiť
      VierkaC


      Všade stále počujete, že Vianoce sa blížia. Málokto už Vám ale poradí, aký darček pre koho vybrať, aby ste prekvapili a neopakovali darčeky z predchádzajúcich rokov. Každý sa ale stará o zuby, a keď darujete niečo zo starostlivosti o ústnu dutinu, tak nielen že potešíte, ale aj darujete cestu k zdravším zubom.

      Pre najmenších členov rodiny
      Potešiť niekoho o dve generácie mladšieho nie je jednoduché. Pokiaľ máte vnúčatká malá, tak už od troch rokov im...
      8.11.2018, 11:52
    • Cuketa
      VierkaC



      Ponúkame dva jednoduché a overené recepty na jej spracovanie. Povieme si, ako si môžeme pripraviť cuketový koláč na sladko a cuketový koláč na slano. ...
      20.8.2018, 12:32
    • Letné osviežujúce nápoje
      VierkaC


      Ak patríte k tým, čo si teplé letné dni radi spríjemnia osviežujúcim nealko nápojom, ponúkame vám zopár tipov. ...
      2.8.2018, 10:24
    Pracujem...
    X